Тутманик със Суха мая

Открий всички 29 подбрани съвети относно тутманик със суха мая в Готвач.бг.
Вкусен тутманик с мая
Вкусен тутманик с мая
Брашното се пресява и се прави кладенче по средата. Във водата се разтварят олиото, солта, захарта и маята и се изсипват по малко в брашното...
Вкусен триъгълен тутманик с мая
Вкусен триъгълен тутманик с мая
В купа смесвам около 800 г от брашното, захарта, солта и сухата мая. Аз винаги си оставям част от брашното на една страна, защото е по-лесно да...
Тутманик с мая и кисело мляко
Тутманик с мая и кисело мляко
втасалата мая. Замесете тесто и щом започне да се отделя от стените на купата прехвърлете на набрашнен плот. Месете докато спре да лепне по...
Пухкав Тутманик с Мая и Сирене
Пухкав Тутманик с Мая и Сирене
1
друго /1 см/, за да има място тутманикът да втаса. Оформеният тутманик се покрива с найлон и се оставя на топло място, за около 30 минути...
Тутманик
Тутманик
Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...
Вкусен тутманик
Вкусен тутманик
2
Разтваряме маята в топлата вода заедно с меда и 2 супени лъжици брашно. Разбъркваме и оставяме да шупне. Полученото смесваме с останалите...
Тутманик Родина
Тутманик Родина
1
Маята заедно със захарта и шипка брашно се разтварят в топлата вода. Съдът се покрива с кърпа и се оставя за няколко минути, необходими за...
Кърджалийски тутманик
Кърджалийски тутманик
по средата се прави дупка. В нея се слагат 3 яйца, солта и бухналата мая. Замесва се не много твърдо тесто, от което се точи кора дебела 1 см...
Пухкав тутманик
Пухкав тутманик
Пригответе смес от киселото мляко, яйцата, мазнината, начупеното сирене и солта. Прибавете разтворената в оскъдно количество вода мая...
Вързан Тутманик
Вързан Тутманик
температурата на помещението или мястото, където се оставя тутманикът. След като вече тавата е изпълнена от повторно втасалия тутманик...
Тутманик Душичка
Тутманик Душичка
2
топло, докато шупне. Готовата мая изсипете към брашното, добавете солта, 3 с.л. олио и двете яйца. Разбъркайте и налейте още хладка вода до...
Царски тутманик
Царски тутманик
3
алуминиево фолио. Извадете изпечения тутманик и оставете да се охлади леко върху метална скара. Тутманикът става като памук, с хрупкава ...

Рейтинг

3.5
Общо 8 гласували
5 1
4 4
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка: