Тутманик със Суха мая

Открий всички 31 подбрани съвети относно тутманик със суха мая в Готвач.бг.
Вкусен тутманик с мая
Вкусен тутманик с мая
Брашното се пресява и се прави кладенче по средата. Във водата се разтварят олиото, солта, захарта и маята и се изсипват по малко в брашното...
Вкусен триъгълен тутманик с мая
Вкусен триъгълен тутманик с мая
В купа смесвам около 800 г от брашното, захарта, солта и сухата мая. Аз винаги си оставям част от брашното на една страна, защото е по-лесно да...
Пухкав тутманик с мая и сирене
Пухкав тутманик с мая и сирене
горния реотан, довършете печенето до златист загар. Извадете готовия тутманик от фурната и покрийте за 5 мин. с кърпа след което охладете на ...
Тутманик с мая и кисело мляко
Тутманик с мая и кисело мляко
втасалата мая. Замесете тесто и щом започне да се отделя от стените на купата прехвърлете на набрашнен плот. Месете докато спре да лепне по...
Пухкав Тутманик с Мая и Сирене
Пухкав Тутманик с Мая и Сирене
1
друго /1 см/, за да има място тутманикът да втаса. Оформеният тутманик се покрива с найлон и се оставя на топло място, за около 30 минути...
Тутманик
Тутманик
Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...
Деветашки тутманик
Деветашки тутманик
1
нагрята на 180 градуса фурна. Печете деветашкия тутманик до златисто кафяв загар и готовност....
Старовремски тутманик
Старовремски тутманик
1
останалото, разтопено краве масло и печете старовремския тутманик на умерена фурна до готовност....
Черновръшки тутманик
Черновръшки тутманик
3
като извадите тутманика от фурната го оставете да се поохлади върху решетка. Може да консумирате черновръшкия тутманик и леко топъл, разкошен ...
Овчарски тутманик
Овчарски тутманик
От пресятото брашно, млякото със содата и останалите продукти за тутманика, омесваме гладко и меко тесто. В намаслена тава разстиламе тестото...
Красив тутманик
Красив тутманик
2
приготвената плънка / яйца и сирене/ и се усуква тестото на осморка и се прегъва на две. Поръсва се със сусама и слънчогледовите семки. Пече ...
Тутманик Карниера
Тутманик Карниера
10
студена фурна, която включвам на 180 градуса. Тутманикът се изпича за около 40 минути. Сервира се топъл с айран....

Рейтинг

3.9
Общо 8 гласували
5 1
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: