Тутманик със Суха мая

Открий всички 51 подбрани съвети относно тутманик със суха мая в Готвач.бг.
Вкусен тутманик с мая
Вкусен тутманик с мая
Брашното се пресява и се прави кладенче по средата. Във водата се разтварят олиото, солта, захарта и маята и се изсипват по малко в брашното...
Вкусен триъгълен тутманик с мая
Вкусен триъгълен тутманик с мая
В купа смесвам около 800 г от брашното, захарта, солта и сухата мая. Аз винаги си оставям част от брашното на една страна, защото е по-лесно да...
Тутманик с мая и кисело мляко
Тутманик с мая и кисело мляко
втасалата мая. Замесете тесто и щом започне да се отделя от стените на купата прехвърлете на набрашнен плот. Месете докато спре да лепне по...
Пухкав Тутманик с Мая и Сирене
Пухкав Тутманик с Мая и Сирене
1
друго /1 см/, за да има място тутманикът да втаса. Оформеният тутманик се покрива с найлон и се оставя на топло място, за около 30 минути...
Тутманик
Тутманик
Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...
Вързан Тутманик
Вързан Тутманик
температурата на помещението или мястото, където се оставя тутманикът. След като вече тавата е изпълнена от повторно втасалия тутманик...
Овчарски тутманик
Овчарски тутманик
От пресятото брашно, млякото със содата и останалите продукти за тутманика, омесваме гладко и меко тесто. В намаслена тава разстиламе тестото...
Черновръшки тутманик
Черновръшки тутманик
3
като извадите тутманика от фурната го оставете да се поохлади върху решетка. Може да консумирате черновръшкия тутманик и леко топъл, разкошен ...
Тутманик Облак
Тутманик Облак
Пресяваме брашното в купа и го смесваме със солта. Начупваме маята директно в киселото мляко и добавяме оцета и захарта. Разбиваме яйцата и ги...
Царски тутманик
Царски тутманик
3
алуминиево фолио. Извадете изпечения тутманик и оставете да се охлади леко върху метална скара. Тутманикът става като памук, с хрупкава ...
Тутманик Карниера
Тутманик Карниера
10
студена фурна, която включвам на 180 градуса. Тутманикът се изпича за около 40 минути. Сервира се топъл с айран....
Тутманик Душичка
Тутманик Душичка
2
топло, докато шупне. Готовата мая изсипете към брашното, добавете солта, 3 с.л. олио и двете яйца. Разбъркайте и налейте още хладка вода до...

Рейтинг

3.5
Общо 8 гласували
5 1
4 4
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка: