Универсална Студена Саламура за Туршии

Прегледай всички 31 кулинарни идеи за универсална студена саламура за туршии в Готвач.бг.
Туршия с топла саламура
Туршия с топла саламура
захарта и оцета и от топлата саламура като я прицеждате. Саламурата се прави, като сипете вода в голяма тенджера, като заври сипвате солта...
Обикновена саламура за туршия
Обикновена саламура за туршия
Смесете всички съставки за саламурата и разбъркайте, докато всичко се разтвори напълно. С така приготвената саламура се заливат ...
Ломска саламура
Ломска саламура
солта. Олиото, в което е пържена рибата, не прецежда и се слагат около 3-4 с.л. в саламурата. Оставя се да заври за няколко минути и се изключва. ...
Печена пилешка Саламура
Печена пилешка Саламура
В тава се слага месото, чесън две цели скилидки, почистени от люспи и леко смачкани. Доматите също са цели, но са продупчени отгоре две дупки и...
Ломска рибена чорба Саламура
Ломска рибена чорба Саламура
2
чорба може и гореща да се яде, може и студена -все е вкусна! С много ракия - задълже! Източник: Desislav Alexandrov‎ от Кулинарна мрежа...
Краставички в саламура
Краставички в саламура
1
. Възваряваме саламурата и ги заливаме след като изстине. Претакаме всеки ден, след което прибираме на хладно....
Маслини в саламура
Маслини в саламура
Трябва много внимателно да почистите маслините от всички дръжки, листа и т.н. За приготвянето на саламурата ви е нужна едра морска сол, като...
Пиле в саламура
Пиле в саламура
3
Нарежете пилешкото на порции, загрейте олиото в дълбока тенджера и го запържете равномерно. Сложете почистените цели домати в тава с малко вода и...
Корнишони в саламура
Корнишони в саламура
ферментацията спре, премахнете пяната, покрийте с плат и притиснете с камъче и завържете с пергамент и канап. Съхранявайте туршията на студено ...
Тетевенската саламура празнува днес
Тетевенската саламура празнува днес
Днес, 24-ти юни, се отбелязва Празникът на тетевенската саламура. В хода на събитието местни и туристи ще могат да станат част от любопитни...
Тетевенска саламура (рибена чорба)
Тетевенска саламура (рибена чорба)
1
сваля от огъня. Едва тогава се добавя нарязания на ситно пресен копър. Яде се както студена, така и много гореща, обикновено след препиване....
Шипка в саламура
Шипка в саламура
, а помежду им слагайте копър - пресен или стар. Пригответе саламура от меда, солта, водата и оцета. Ако се окаже, че не е достатъчна...

Рейтинг

3.1
Общо 9 гласували
5 1
4 2
3 4
2 1
1 1
Дай твоята оценка: