Хляб Лаваш

Разгледай всички 14 избрани предложения относно хляб лаваш в Готвач.бг.
Хляб Лаваш
Хляб Лаваш
4
. Разбийте жълтък с 2 с. л. вода или олио и намажете Лаваша. Загрейте фурната до 210 градуса и печете хляба за около 20 минути до ...
Турски Хляб Балон Лаваш
Турски Хляб Балон Лаваш
разточете на тънка кора. Намажете всяка кора с разбито яйце и поръсете със сусам. Изпечете до зачервяване в загрята фурна. Готовият хляб ...
Хляб Лаваш със Сирене
Хляб Лаваш със Сирене
Разтелете кората на повърхността, на която ще работите (кората е с дължина около 65 см. и ширина 35 см.). Разбийте яйцата и добавете натрошеното...
Лаваш
Лаваш
Маята се смесва със захарта и меда, залива се с водата, съдът се захлупва и престоява на топло за 15 минути. Маята се изсипва в брашното...
Домашен лаваш
Домашен лаваш
Маята се размива с малко вода и брашно и се оставя, докато шупне. Замесва се тесто от водата, солта, маята и брашното. Поставя се на стайна...
Арменски лаваш
Арменски лаваш
1
Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. В него се слагат маята, захарта, солта и олиото. Водата се сипва постепенно и се замесва...
Лаваш крекери
Лаваш крекери
ленти с ширина около 3 см по ивиците от подправки и семена. Сложете крекерите да се изпекат в загряна на 180 градуса фурна за около 15-20 минути. ...
Постни рулца от лаваш
Постни рулца от лаваш
разстила единият лист лаваш. Намазва се с картофената смес, поставя се другата кора и отново смес. Двата листа се навиват на стегнато руло, след...
Плоски арменски питки Лаваш
Плоски арменски питки Лаваш
Сипете брашно, със солта и захарта в купа и разбъркайте. В малка купа смесете водата, яйцето и 2 с.л. о т маслото. Прибавете яйчената смес...
Лава кейк
Лава кейк
повече. Ако замразявате формите, печенето се увеличава с 3-4 минути - печете за около 14 минути. Готовите лава кейкове обърнете върху чинийки и...
Баница от Лаваш с Кайма
Баница от Лаваш с Кайма
. С получената смес намажете всяка кора. Подредете баницата в тава, като редувате лаваша, плънка, лаваш, плънка до изчерпване но ...
Хляб
Хляб
) за 30 мин при 35 градуса; 4. Оформете хляба по ваше желание (кръгъл, продълговат, нарязан в желаната форма), намажете с разбит жълтък смесен...

Рейтинг

4.3
Общо 8 гласували
5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: