Царска Туршия в Бидон

Прегледай всички 23 авторски предложения за царска туршия в бидон в Готвач.бг.
Царска туршияЦарска туршия
4
Всички зеленчуци се измиват, почистват и се нарязват, поръсват се със солта и захарта и се оставят да престоят 24 часа. Отцедилият се сок се...
Селска туршия в бидонСелска туршия в бидон
На дъното на бидона се насипва солта и се намокря хубаво с оцет. Първо се слагат морковите, ако са дребни не се режат, а ако са едри се делят на...
Солена туршия в бидонСолена туршия в бидон
5
няколко дена се претаква по веднъж на ден, а след 1 седмица - солената туршия в бидон се претаква на няколко дни....
Вкусна туршия в бидонВкусна туршия в бидон
. Наредете ги грижливо в бидона. Сварете саламура от 4 л вода, в която се добавят оцетът и 6 к.ч. сол. Щом заври, се прибавят и дафиновите...
Царска туршия с аспиринЦарска туршия с аспирин
4
надолу и оставете да се охладят. Съхранявайте царската туршия на хладно място....
Селска царска туршияСелска царска туршия
1
В един буркан за компот се добавят 1/2 к.ч. оцет, 1 с.л. сол, 1 к.л. захар, 2 аспирина. Зелето, морковите, карфиолът, чушките или камби и...
Варена царска туршияВарена царска туршия
Изчистете и измийте зеленчуците, разделете карфиола на на розички, морковите нарежете на колелца, камбите се нарязват на 4, а целината – на...
Царска туршия с хрянЦарска туршия с хрян
камбите и наредете в буркани. Залейте туршията със саламурата, така че отгоре да има 2-3 пръста сок. Долейте във всеки буркан олио за по-голяма трайност. Съхранявайте на хладно....
Царска туршия ОригиналЦарска туршия Оригинал
3
по 3 бр. аспирин, като тази бройка се отнася за компотени буркани или омния, както мисля, че ги наричат. Царската туршия не се вари, оставя...
Чудна царска Карловска туршияЧудна царска Карловска туршия
. Солеността на разтвора ги стяга и те остават твърди и хрупкави до пролетта. Приготвяме съд, в който ще съхраняваме туршията - бидон с вместимост - 15-20...
Бърза царска туршияБърза царска туршия
5
. л. оцет. Добавят се 2 ацетизала. Отделно завираме вода. Допълваме бурканите с гореща вода и веднага затваряме с винтова капачка. Обръщаме буркана няколко пъти. Туршията не се стерилизира....
Домашна царска туршияДомашна царска туршия
1
Измивате всичките зeленчуци и нарязвате по ваш избор. Туршията правите в компотени буркани. Количеството за саламурата е за 1 буркан...

Рейтинг

4.2
Общо 6 гласували
5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: