Ябълкова Ракия

Открий всички 12 кулинарни идеи относно ябълкова ракия в Готвач.бг.
Ябълкова ракия
Ябълкова ракия
10
, кашата се бърка 3 пъти на ден. Щом приключи ферментацията кашата се изварява и дестилира. Алкохолното съдържание на ябълковата ракия ...
Раки
Раки
Моята рода по бащина линия е от Троянския балкан. Тази рецепта идва от там. Чушките се накисват в топла вода за 30 минути. Нарязва се на ситно...
Ябълкова торта
Ябълкова торта
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете олиото, след това какаото, примесено с брашното, бакпулвера и рома. Пригответе форма с...
Ябълкова салата
Ябълкова салата
2
Обелваме целината, нарязваме на кубчете и я сваряваме в подсолена вода. Измиваме и изчистваме от сърцевината ябълките, без да ги белим...
Ябълкова пита
Ябълкова пита
3
загрята фурна. Веднага щом извадите готовата ябълкова пита, я намажете с масло и поръсете с галета и пудра захар. Щом леко изстине, я нарежете и ...
Ябълкова торта
Ябълкова торта
Ябълките се обелват, почистват се от вътрешността и се нарязват на тънки филийки В 100 мл вода се сварява 1 с.л. захар. В така получения сироп...
Дюлева ракия
Дюлева ракия
4
. Ако ферментацията не тръгне веднага, е възможно да я провокирате, като добавите малко забъркана хлебна мая. Дюлевата ракия сварете 2 пъти, ...
Сливова ракия
Сливова ракия
2
приключи веднага се изварява и се дестилира 2 пъти. Съхранява се в бурета. Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....
Кайсиева ракия
Кайсиева ракия
5
дни, след което се дестилира 2 пъти. Алкохолното съдържание на кайсиевата ракия трябва да е поне 37 градуса. След като се понижи градуса се...
Прасковена ракия
Прасковена ракия
В 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира. След това се вземат...
Черешова ракия
Черешова ракия
) свършат се оставя да се дестилира за около 3-4 дни. Черешовата ракия се припича двойно, като задължително се отделя 3 процента от алкохолният...
Гюлова ракия - Ракия от рози
Гюлова ракия - Ракия от рози
2
В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се...

Рейтинг

3.7
Общо 9 гласували
5 2
4 4
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: