Ямболски Милинки

Прегледай всички 18 авторски предложения за ямболски милинки в Готвач.бг.
Ямболски милинки
Ямболски милинки
1
подреждайте едно до друго в тавата. Отгоре обилно намажете с кашата и сложете ямболските милинки да се пекат в загряна на 200 градуса около ...
Ямболски питки
Ямболски питки
1
Затоплете водата на силен огън заедно със солта и маслото. Прибавете брашното наведнъж и бъркайте с дървена лъжица интензивно, докато тестото...
Милинки
Милинки
9
Замесва се тесто. Втасва. Разделя се на топчета, колкото орех. Правят се на питки и във всяка се поставя парченце сирене. Работи се с добре...
Шилешко по ямболски
Шилешко по ямболски
Нарежете месото на средно големи парчета и го сложете в тенджера. Прибавете нарязаните спанак, лобода, лук, магданоз, джоджен, мазнина...
Точени ямболски уши
Точени ямболски уши
сварят. Оцеждаме, нареждаме в тавичка и заливаме със сгорещено масло. Ямболските уши се сервират топли....
Миленки
Миленки
5
Замесва се тесто от изброените продукти и се оставя да втаса 30 минути. След това от тестото се правят топчета и се редят в тава. След...
Кюстендилски милинки
Кюстендилски милинки
милинките, ги намазваме с получената паста. Печем в студена фурна, която включваме на 180 градуса за около 35 мин....
Мераклийски милинки
Мераклийски милинки
3
бърка бързо с тел до получаване на еднородна смес. Втасалите милинки се намазват с пастата и се поставят във студена фурна. Тя се включва на...
Разкошни Милинки
Разкошни Милинки
От леко затопленото прясно мляко, маята, солта, захарта, олиото и оцета се забърква гъста каша, която се оставя да втаса. След това се доомесва...
Питки милинки
Питки милинки
Маята се разбърква в хладката вода със захарта и се оставя да втаса 10 -15 минути. Брашното се пресява в тава, оформя се в средата кладенче...
Захаросани милинки
Захаросани милинки
3
Маята активираме в малко топло мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Разбиваме яйцата и прибавяме останалото мляко. Пресяваме брашното и...
Калоферски милинки
Калоферски милинки
1
, колкото яйце. Нареждат се в тавата едно до друго и се оставят да втасат. С пръст се прави дупка в средата на всяка милинка. Разбива се ...

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: