Милинки с Суха Мая

Прегледай всички 34 подбрани съвети относно милинки с суха мая в Готвач.бг.
Милинки ВенецМилинки Венец
, топлото кисело мляко и шупналата мая. Започнете да месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете. Оставете да втаса за 30 минути. В...
Бабини милинкиБабини милинки
3
късате малки топки от тестото и правите питки. Слагате сирене и пак завивате, като оформяте на топка. Така нареждате милинките в намазнена...
Сливенски милинкиСливенски милинки
8
Сливенските милинки да се пекат в предварително загряна умерена фурна до готовност. По желание щом са готови се поръсват с пудра захар....
Разкошни МилинкиРазкошни Милинки
От леко затопленото прясно мляко, маята, солта, захарта, олиото и оцета се забърква гъста каша, която се оставя да втаса. След това се доомесва...
МилинаМилина
2
брашно. За заливката: Маслото се разбива с яйцето, брашното и прясното мляко. Всичко се разбърква. С тази смес се заливат милинките и се пекат в силна фурна....
Врачанска милинкаВрачанска милинка
Меси се тесто от пресятото брашното, млякото, разтворената мая, 1 яйце и натрошеното сирене. Оставя се за 20 минути в хладилник да отпочине...
Пита-милинкаПита-милинка
Маята трябва да се остави да втаса с част от млякото, захарта и малко брашно. Яйцата се разбиват с останалото мляко и с втасалата мая. Прибавя...
Питка–МилинкаПитка–Милинка
Размиваме маята в 300 мл хладка вода. Прибавяме 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно, до получаването на каша. Оставяме я на топло място да шупне...
Моите милинкиМоите милинки
с.л. смес краве масло-олио и 1 пълна ч.л. брашно. Намазваме готовите милинки внимателно и обилно с четка! Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна. Добър апетит!...
Сладки МилинкиСладки Милинки
смесва със щипка сол. Прави се кладенче и в него се излива втасалата мая, млякото, олиото и яйцето. Замесва се тесто, което трябва да е меко и да...
Брациговски МилинкиБрациговски Милинки
кладенчето, киселото мляко, олиото и солта. Накрая добавете втасалата мая и прясното мляко. Замесете меко тесто и при необходимост добавете още...
Шуменски милинкиШуменски милинки
27
около 180 градуса. Като се изпекат се поръсват с малко студено прясно мляко. Завиват се с кърпа да омекнат. Тези милинки стават малко по мазнички, но са страшно вкусни....

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: