Постна Царевична Питка

Открий всички 58 авторски предложения относно постна царевична питка в Готвач.бг.
Постна питка с лимецПостна питка с лимец
готовност, като проверите готовността с дървено шишче. Готовата питка напръскайте с вода и покрийте с кърпа, за да поомекне....
Содена постна питкаСодена постна питка
5
градуса за 40-50 минути. Содената питка е готова. Содена постна питка е лесна и бърза за приготвяне....
Постна селска питкаПостна селска питка
предварително нагрята 180 градуса фурна за около 35-40 минути. Извадете изпечената питка от фурната и отново намажете с олио, завийте за около...
Постна питка с късметиПостна питка с късмети
3
. Сложете питката с късмети да се изпече в умерено силна загряна фурна до готовност. Готовата питка увийте в кърпа....
Постна сладка питкаПостна сладка питка
градуса до пълна готовност. Още топла намажете постната сладка питка със смесените заедно от захар, вода и олио....
Постна содена питкаПостна содена питка
4
постна содена питка се поръсва с водичка и добре се завива с кърпа за да се запари....
Царевична Содена ПиткаЦаревична Содена Питка
В сухите съставки се прибавят течните и се замесва меко тесто. Разточва се колкото дъното на тавата. Слага се в подмазана тава. Поръсва...
Питка с царевично брашноПитка с царевично брашно
6
Разбъркайте содата с киселото мляко, докато шупне и я добавете към яйцата, олиото и сол на вкус. Добавете царевичното и бялото брашно и...
Шарена постна питаШарена постна пита
тесто се разстила върху хартия за печене като питка, парата увита с фолиото се забожда в тестото. От кафявото тесто се оформят два дълги фитила и...
Постна содена питаПостна содена пита
тесто. Отделя се топче като портокал за фигурките. Останалата част се намазва с олио и с ръце се оформя на кръгла пита. Поставя се върху...
Постна владишка питаПостна владишка пита
2
. Вече изпечения кекс покрийте с кърпа или фолио, така че да не се опират. Тази пита традиционно се приготвя на пости или за Бъдни вечер....
Постна пита със сусамПостна пита със сусам
пухкава и мека питката. След като втаса, оформяме питата на малки топки или на кифлички. Оставяме да втаса на топло, след което печем питката...

Рейтинг

4.8
Общо 8 гласували
5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: