Тънкости при Правене на Козунак

Прегледай всички 35 авторски предложения за тънкости при правене на козунак в Готвач.бг.
Полски козунакПолски козунак
Млякото се кипва, сметаната се загрява, без да кипне. Половината от млякото и цялата сметана се смесват, добавя се брашното, разбърква се и се...
Шуменски козунакШуменски козунак
. Намазват се форми с мазнина и се слага тестото така, че да достига до половината от формата. Прави се вдлъбнатина по цялата дължина на формата и се...
Експресен козунакЕкспресен козунак
, което се оставя да втаса на топло половин час. Тестото се омесва отново, разделя се на три, правят се фитили и се плете плитка. Оставя се...
Хляб-козунакХляб-козунак
изтънява и се прави на плитка, която се слага в тавата. Намажете отгоре с малко прясно мляко или зехтин и поръсете с кафява захар. Изпечете сладкиша...
Постен козунакПостен козунак
тавичката. Разделете тестото на две парчета с различна големина. Сплетете плитка, поръсете го със суров сусам и оставете да втаса още малко. Постният козунак се пече 40 минути на 180 градуса....
Пиян козунакПиян козунак
, е, че ние решихме да направим повече, но по-малки на големина козунаци. От един килограм брашно извадихме 6 малки козунака, като по този начин...
Козунак АсортиКозунак Асорти
с шоколад и завийте на руло. Нарежете го на парчета 4-5 см. Наредете ги изправени в средата. Козунакът се оставя да втаса. Намазва се с яйце...
Мамин козунакМамин козунак
10
фитилите може да сложите домашно сладко или шоколад, така ще стане още по-вкусно. Загрява се фурната на 180 градуса, печем козунака до приятен загар 40 минути. Всичко приготвено от мама е вкусно!...
Обикновен козунакОбикновен козунак
7
със кристална захар и слагам козунака да се пече на 160 градуса във загрята фурна....
Ирански козунакИрански козунак
слагаме да се пече на умерена фурна. Когато козунакът стане готов, го поръсваме с пудра захар....
Веган козунакВеган козунак
1
Брашното се пресява в дълбок съд за месене и се прави кладенче. Млякото се затопля и в едната половина се разтваря маята с 1 с.л. захар и 2 с.л...
Чешки козунакЧешки козунак
. Замесвам твърдо тесто и оставям на топло, покрито с домакинско фолио. Готовото тесто разделям на 6 равни топки. Разточвам всяка една на...

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: