Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на ескаролаЕскарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както...
Кулинарна употреба на камут
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода....
Кулинарна употреба на рожков
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени...
Кулинарна употреба на нектарини
Името на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада.
Често нектарините биват бъркани с голата праскова...
Кулинарна употреба на ревен
Ревенът е широколистно растение, много подобно на киселеца. Той се съчетава идеално с джинджифил, кисело мляко, картофи и спанак, макар да...
Кулинарна употреба на резене
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено.
Обикновеното резене се използва най-често....
Кулинарна употреба на амарант
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени...
Кулинарна употреба на физалис
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли...
Кулинарна употреба на теф
Разбърква се, оставя се за около 5 минути да поеме водата и е готов за употреба....
Кулинарна употреба на сусамСусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба....
2
Кулинарна употреба на исоп
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така...
Копър - свойства и употреба
Копърът е многогодишно тревисто растение от семейство Сенникови. Познат е от древни времена и се използва в билколечението от векове. Най-често...
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: