Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шуменски козунак
Маята се смесва с 1 яйце, 3 супени лъжици захар, малко брашно и малко стоплено прясно мляко. Тестото трябва да е като за палачинки. Оставя се да втаса...
Неизсъхващ козунакЧаша и половина от брашното се залива с горещото прясно мляко. Добавят се солта, 2 с.л. масло и медът. Разбърква се и след като изстине леко, се добавя...
2
Експресен козунак
Маята се смесва с малко брашно и малко затоплено мляко и се оставя да шупне. Добавя се в пресятото брашно заедно с останалото мляко, разтопеното масло...
Хляб-козунак
Сушените плодове се нарязват на парченца, заливат се с няколко супени лъжици ром, объркват се хубаво и се оставят в хладилника за няколко часа. Може...
Украински козунак
Замесва се отново и се оформя козунак. Слага се в тава, намазана с мазнина и поръсена с брашно....
Моят Козунак
Плетем плитка козунак и в подходяща форма оставаме да втаса.
Преди да печем на 180 °C, намазваме с белтък и поръсваме със захар моя козунак....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: