Родопски Ястия

Разгледай всички 74 кулинарни идеи за родопски ястия в Готвач.бг.
Плънка за родопски клинПлънка за родопски клин
Оризът се сварява до готовност, докато се отдръпне водата изцяло. Вдига се от котлона и се оставя да изстине. После се добавя изварата...
Бобота – родопски хлябБобота – родопски хляб
предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете до готовност за около 30 минути. Разчупете и се насладете на топлия родопски хляб Бобота....
Телешко кълцано по родопскиТелешко кълцано по родопски
Обелете и нарежете патладжана на кръгове. Посолете го и оставете за около 40 минути настрана. Нарежете телешкото месо на хапки. Загрейте част...
Родопски пухкави мекициРодопски пухкави мекици
Вкусните и пухкави мекици стринка замесваше направо в тавата. В нея брашното се пресява два пъти и към него се прибавя солта. Маята се смесва...
Пироле – родопски специалитетПироле – родопски специалитет
Обелете и нарежете картофите на по–големи кубчета, поставете ги в вряща и подсолена вода и варите до полуготовност. От брашното с малко сол...
Млечна супа по родопскиМлечна супа по родопски
Първо, сварете млякото и го разредете с 2 ч.ч. вода. Царевичното брашно сложете в купа и разбъркайте добре с 1 ч.ч. вода. След това...
Бабин родопски пататникБабин родопски пататник
Картофите се варят в подсолена вода до полуготовност, след което се обелват и се настъргват. Към тях се добавя настърганият лук. Към сместа се...
Родопски клин на тиганРодопски клин на тиган
1
Варим ориза, когато е готов слагаме 50 г от маслото, разбъркваме и оставяме да изстине. Разбиваме яйцата и ги добавяме с натрошеното сирене...
Сач по родопскиСач по родопски
1
Месото може да се нареже на тънки пържолки или на дребни кубчета. Леко се поръсват с олио. След като се нагрее сачът, се намазва с мазнина...
Катми по родопскиКатми по родопски
4
Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта. Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто...
Синдирмьо по РодопскиСиндирмьо по Родопски
Сложете водата в тенджера и оставете да заври. Намалете котлона на слаба температура и добавете маслото и сиренето. Ако имате възможност...
Родопска яхнияРодопска яхния
В тенджера налейте около 2 литра вода, прибавете сол на вкус и поставете на огъня да заври. Обелете и нарежете картофите на по-едри кубчета...

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: