Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Приготвя Бакла
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мезе от бакла
Готовата бакла се пасира, добавя се запърженият лук заедно със зехтина и отново се пасира до гладка каша....
Кюфтета от бакла
Отцеждаме баклата от течността в буркана и я пасираме.
Прибавяме едното яйце, нарязаните лук, чесън, копър и магданоз и разбъркваме добре....
Агнешко с бакла
Нарязваме агнешкото месо на средни парчета.
В тенджера с подсолена вода слагаме месото и олиото. Добавяме нарязания на ситно джоджен.
Почистваме...
Бакла с джанки
Баклата се нарязва на малки парченца и се вари 5-6 минути на умерен огън. Към нея се добавят мазнината и ситно нарязания лук....
Супа от бакла
Препечените филийки се ръсят със зехтин и се слагат в купички, след което се заливат със супата....
Бакла с морковиИзчистваме баклата от шушулките и я обелваме.
Загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязаните лук, чесън и моркови.
След 5 минути добавяме...
1
Пърженки с бакла
Добавя се баклата, кубчето бульон и индийското орехче.
Държи се на огъня около 5 мин. Всичко това се пасира и се оставя да се охлади....
Зелена бакла плакияИзчиствате, измивате и нарязвате баклата. Нарязвате на ситно лука, моркова, целината и 5-6 скилидки чесън. Прибавяте ги към баклата. Сипвате вътре...
1
Бакла с пилеВ олио и малко вода слагаме да се задушат баклата, нарязан лук и 1 чаена лъжичка сол....
1
Каша от бакла
Отделят се зърната на изчистената и измита бакла и се варят на тих огън до полусваряване....
Рейтинг
3.4
Общо гласували: 8
52
42
31
23
10
Дай твоята оценка: