Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусен козунак за ВеликденПродуктите трябва да са със стайна температура или съвсем леко затолени. Ако бъдат студени, тестото ще втаса много трудно.
Когато нямам време...
Лимонови курабийки за Великден
Яйцата се разбиват заедно със захарта, киселото мляко, маста. Добавя се ванилията, амонячната сода, кората от лимон и сока от 1/2 част от него....
Козуначена питка за ВеликденВ купичка изсипвам около 100 мл топло прясно мляко, маята и 2 лъжици брашно. Изчаквам да се активира и пресявам брашното, след което добавям и останалите...
4
Козуначена диня за ВеликденВ купа слагаме маята с 2 с.л захар и солта. Добавяме водата, разбъркваме и оставяме да шупне. Пресяваме брашното.
В сместа с маята прибавяме яйцата...
3
Двуцветни сладки за Великден
За Великден препоръчваме още да опитате нашите великденски курабии или да си приготвите класическия великденски козунак....
Амонячни курабийки за Великден
Курабийките за Великден се слагат в тава върху хартия за печене. Намазват се с разбито яйце и се поръсват със захар....
Пухкав козунак за Великден
Първо разтваряме маята в 50 мл от хладкото мляко. Пресяваме маята в подходящ съд и правим кладенче по средата.
Постепенно слагаме една по една...
Обреден хляб за Великден
Маята се разбърква с леко затопленото мляко и захарта и след като шупне, се слага в кладенче от пресятото брашно. Добавя се солта, содата, гасена...
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка: