Gotvach.bg»Избрани Колекции»Икономичен Тутманик
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лесен и Икономичен ТутманикРазбиваме яйцата и постепенно добавяме киселото мляко, в което сме сложили содата и сме изчакали да се развие.
Добавяме другите съставки и месим...
Икономичен и постен тутманик
След като извадите от фурната, намажете тутманика с още олио и напръскайте с вода....
Тутманик с кайма
Намажете тутманика с второто яйце, надупчете леко с вилица и сложете да се изпече в загряна фурна за около 30 минути или до готовност....
Тутманик с празСлед като е готов, тутманикът с праз се поръсва с малко вода и се покрива с вестник и кърпа за 5 минути. Тутманикът се сервира топъл....
1
Тутманик (с миксер)
След като е готов, тутманика го оставете да втасва 30 минути и печете на 170 градуса....
Тутманик с месо
Приготвяме плънката, като в сгорещеното олио изпържваме нарязан ситно лук. Към него прибавяме каймата, а после черния пипер, брашното и при необходимост...
Тутманик с масСложете тутманика с мас да се изпече в незагрята фурна на 170 градуса до готовност....
10
Многослоест тутманик с плънка
След като е готов тутманика намазваме с разбитото яйце и поръсваме със сусама и маковото семе. Печем в предварително загрята фурна до готовност....
Хрупкав тутманик с пръжки
Готовият тутманик се поръсва с вода и се завива с хартия, а върху нея и кърпа. Оставя се за десетина минути, за да си "почине"....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 9
51
46
31
21
10
Дай твоята оценка: