Gotvach.bg»Избрани Колекции»Гъст Фасул за Бъдни Вечер
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Накисваме боба за една нощ.
На следващия ден слагаме боба в тенджера и заливаме със студена вода да го покрие....

Ястието може да се сготви и във тенеджера, но тогава няма да се соли преди бобът да се е сварил....

Лесна и здравословна рецепта, с традиционен вкус, невероятно комбиниращ се със содената питка, лозовите сърмички и пълнените чушки на Бъдни вечер!...

Накисваме боба от вечерта в студена вода. Зеленчуците измиваме и почистваме. Нарязваме на ситно лука, чушката, морковите и праза....

Накиснете боба от предната вечер в студена вода. На сутринта сменете вода, сложете го да заври и го варете 15 минути....

Когато го извадим от печката, поръсваме постния боб в гърне за Бъдни вечер с подправките....

Поръсваме готовия постен боб с малко нарязан магданоз и сервираме.
Да вие сладко и светло с този постен боб на фурна за Бъдни Вечер....

Почистеният и измит фасул се поставя в съд и се залива със студена вода. След 10-12 часа се изплаква и поставя в пръстено гърне....

Смесваме сухите съставки - брашно, захарта, канелата и содата. Добавяме хладката вода, олиото и меда.
Бъркаме до получаване на хомогенна смес....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 5
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: