Gotvach.bg»Избрани Колекции»Кюфтета по Овчарски
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Картофени кюфтета по овчарскиВсяко кюфте се овалва в брашно, яйце, галета и се пържи в горещо олио.
По желание овчарските кюфтета може да се сервират с чеснов сос....
Боб по овчарски с пастърма
Боба накисваме в тенджера със студена вода да престои за една нощ.
На сутринта изхвърляме водата и сипваме нова. Слагаме фасула да се вари....
Боб по овчарски в гърнеОт вечерта накиснете боба и на другия ден го сложете в нова вода и варете, докато поомекне.
Започнете да го редите на пластове в гърнето, като...
1
Сарми по овчарски с прясно зеле
Издълбайте кочанът на зелето и сложете главата да се вари в подсолена вода с 1 с.л. оцет за 4-5 минути. Извадете я и отделете листата, с които ще...
Овчарски кюфтетаОт получената смес оформете кюфтенца с големината на топчета за супа.
Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещената мазнина....
2
Пай по овчарски
Докато варите картофите за пюре, в тиган сипвате олиото. Прибавяте наситнения лук и захарта, като целта е да се карамелизира.
Слагате каймата...
Сирене по овчарски
Лукът се нарязва на ситно, посолява се и се претрива с ръце.
Изстисква му се сока и след това се смесва с натрошеното сирене, червения и черния...
Гювечета по овчарски
В загрятото олио задушавате при непрекъснато бъркане ситно нарязания лук, добавяте каймата и ситно нарязаните домати. Посолявате и подправяте с черния...
Боб по овчарскиБобът се накисва предварително за около 10 часа. Измива се и се сварява в студена вода 10-15 минути, след което водата се изхвърля.
Налива се...
7
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: