Gotvach.bg»Избрани Колекции»Печен Нахут
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

След като изстинат, ги обелете, нарежете ги на ситно и добавете към нахута....

След това смелете нахута смесен със зехтина. Може и всичко наведнъж, стига да е достатъчно голяма купата на блендера....

Печете на 200 градуса до златисто.
Приготвяте соса от кисело мляко, чесън (пасиран) и копър и поднасяте печения пастет от нахут към него....

Добавете нахута, предварително накиснат от вечерта във вода.
След няколко минути добавете доматеното пюре и бирата....

Прибавят се нахутът, патладжанът, доматите и доматеното пюре. Оставя се да заври....

Намалете котлона и варете до готовност на нахута.
Изключете и сервирайте, докато нахутът с пилешка кайма е топъл....

Изцеждаме нахута от консервата и го добавяме към останалите продукти.
Добавяме доматеното пюре, солта и карамфила и разбъркваме отново....

Отцедете предварително накиснатия за 1 нощ във вода нахут и го сварете за 30 минути или докато омекне....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
50
44
31
20
10
Дай твоята оценка: