Gotvach.bg»Избрани Колекции»Турски Лаваш
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЛавашМаята се смесва със захарта и меда, залива се с водата, съдът се захлупва и престоява на топло за 15 минути.
Маята се изсипва в брашното, солта...
1
Хляб ЛавашОмесете тесто от половината брашно, захарта, солта, маята и качамака.
Пресейте останалото брашно и го месете до еластично тесто, като накрая добавете...
4
Арменски лавашБрашното се пресява и в средата се оформя кладенче. В него се слагат маята, захарта, солта и олиото. Водата се сипва постепенно и се замесва гладко...
1
Домашен лаваш
Маята се размива с малко вода и брашно и се оставя, докато шупне. Замесва се тесто от водата, солта, маята и брашното.
Поставя се на стайна температура...
Баница с лаваш
Заливаме лаваша и слагаме в предварително загрята фурна баницата с лаваш за 40 минути....
Киш от Лаваш
Моят Лаваш е с диаметър 26 см, а тавичката ми беше по-малка и затова през 5 сантиметра отрязах питката от Лаваш около 2 см навътре....
Лаваш без глутен
Подреждаме изпечените питки лаваш без глутен в чиния, а когато изстинат, може да се опаковат във фолио и да се използват в рамките на 1-2 дни....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: