gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Детоксикиращи чайове и билки

Детоксикиращи чайове и билки

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45381
Детоскикиращ чай и билки
Точило за ножове с различни наточвания
Практичен аксесоар за вашия дом:
Точило за ножове с различни наточвания
20.00 лв.
Виж ››

Чайовете са свързани с редица ползи за здравето и се пият в много култури и от много поколения. Сега някои научни изследвания са започнали да подкрепят традиционната употреба на чай, като начин за предпазване от някои заболявания.

Въз основа на комбинация от традиционна употреба и настоящи изследвания, тук са изброени някои от най-добрите детоксикиращи чайове, от които тялото ви ще се чувства здраво и енергично.

Зелен чай

Вероятно сте чували редица твърдения за ползите от зеления чай. Той е богат на антиоксиданти и е чудесен заместител на по-малко здравословните напитки като кафе. Ако искате допълнителен витамин С в чая си, изберете японски зелен чай. Въпреки това, най-здравословните чайове, които ще пиете, са тези, които ще пиете редовно. Ако предпочитате някой друг вид, пийте го - просто избягвайте да добавяте мляко или подсладители!

Бял чай

белият чай е отличен детоксикиращ чай

Белият чай е с по-високо съдържание на антиоксиданти, в сравнение с повечето други чайове. Когато се вари на ниска температура, той също е с по-ниско ниво на кофеин от повечето чайове. Той има много мек вкус, така че е приятна напитка за всеки решил да се детоксикира. Въпреки, че някога са били много редки, ароматизираните и неароматизираните бели чайове са вече достъпни и извън Китай.

Чай Пу ер

Чаят Пу ер отдавна се консумира след тежка храна в някои части на Китай. Той също традиционно се свързва с храносмилателните и сърдечни ползи за организма. Изобилни доказателства подкрепят тези употреби, но не са проведени много официални изследвания.

Чай Комбуча

комбуча чаят е сред най-добрите чайове за детокс

Чай и пробиотици в една напитка звучат като идеалната комбинация за детоксикация. Досега, за съжаление, има малко изследвания на този чай и ефекта му върху хората, но това не важи за отделните му компоненти и активни вещества. Има невероятно действие върху храносмилателната система и прочистването й. Всеки, решил да го консумира, трябва да има предвид, че съдържа малко количество кофеин, както и ниско алкохолно съдържание.

Ройбос

Ройбос е с високо съдържание на антиоксиданти. Вкусът му позволява да е чудесен заместител на черния чай или кафето. Също така е лесно да се смеси с други аромати, включително много от детоксикиращите подправки и билки в този списък. За разлика от всички преди него в този списък, ройбос е без кофеин.

Джинджифил

джинджифилът е отличен за детокс

Джинджифилът отдавна се смята за прочистващ и благоприятен за храносмилането и за диуретик. С добавен лимонов сок към него е идеален за тези, решили да пречистят организма си.

Мента

Ментата ободрява без кофеин, така че е чудесна за тези, които се опитват да намалят или премахнат кофеина от диетата си. Традиционно се използва за подпомагане на храносмилането. Чаят от мента е приятен на вкус, изпълва ви с енергия без вредните последици от кофеина и прочиства организма ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest