gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Сок от лимон - защо да го пием?

Сок от лимон - защо да го пием?

ГеновеваГеновева
Готвач
145944
Лимонов сок сутрин

Всички знаем колко е добре за нашето здраве в по-променливо време да набавяме достатъчно Витамин С на организма си. Зимата е времето, когато най-много консумираме лимони и цитруси. Лимоните могат да се изцедят и да се пият на сок, също така да се използват за дресинг на салата или за овкусяване на риба и месо, дори и за направата на някои коктейли.

Лимоните и тяхната консумация е много подходяща, за да повишим имунната си система. Тъй като лимоните са доста кисели и много от нас не могат да ги ядат така, повечето хора предпочитат да си изцедят лимони на сок и в комбинация с вода или изцеден портокал е едно много приятно питие.

Ако консумираме лимонов сок сутрин на гладно, ще засилим нашия метаболизъм.

Освен източник на Витамин С и някои Витамини от група B, лимонът се препоръчва също така при хора с диабет, болен стомах или такива, които страдат от затлъстяване. Лимоновият сок действа благоприятно при тях дори и при хора със сърдечни заболявания и с висок холестерол.

Ако приемате лимонов сок всеки ден, това ще подобри холестерола и дори ще намали теглото ви. Също така, когато пиете лимонов сок, особено сутрин, се чувствате жизнени и енергични.

Лимоновият сок е благоприятен и при настинки, висока температура и запек. При неразположение, повръщане и гадене една чаша лимонов сок може да Ви накара да се почувствате наистина добре.

Лимони и цитруси

Защо да пием лимонов сок ли?

Защото е полезен и помага на тялото ни да си набавя необходимите витамини и съставки, за да сме здрави и енергични.

Горещо препоръчваме да приемате по една чаша прясно изцеден лимонов сок с вода сутрин на гладно като старт на деня.

Ползите от лимоновият сок са наистина много. Консумацията му е препоръчителна и наистина ще ни накара да се чувстваме добре и жизнени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest