gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Чесън и хидрастис помагат при гъбички

Чесън и хидрастис помагат при гъбички

Гъбички
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части-15%
Качество без компромис:
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части
160.00 лв.
136.00 лв.
Виж ››

Едва ли съществува човек, който да не е страдал от гъбична инфекция поне веднъж в живота си. Причините за този вид инфекция могат да бъдат най-различни: прием на медикаменти (особено кортикостероиди, хормонални лекарства и антиботици, които често заедно с болестотворните бактерии унищожават и полезните), заболявания (алергии, полово преносими болести, диабет), спад на имунитета, неправилен хранителен режим, носене на тесни дрехи и т.н.

Ако веднъж развиете гъбична инфекция е много вероятно тя да се повтори отново - особено ако не сте започнали навременно лечение. Колкото по-дълго престоят гъбичките в организма ви, толкова по-слабо ще реагира имунната ви система, когато отново се появят, тъй като вече ще е свикнала с тях.

Какви могат да бъдат симптомите?

Тъй като гъбичната инфекция може да обхване различни части от тялото ви, има най-различни симптоми, които я съпровождат. Те може да обхващат както целия организъм, така и само определени части. Сред симптомите са: умора, раздразнителност, неспокойство, страх, разсеяност, загуба на паметта, главоболие, болки в мускулите и ставите, сърбеж в правото черво, инфекции в отделителната система, бели налепи по езика и гърлото, аритмия, неравномерен пулс.

Признаците, които се появяват в храносмилателната система, включват газообразуване, оригване, запек или диария, чревни спазми, лошо храносмилане.

Що се отнася до дихателната система, гъбичната инфекция може да доведе до хронична хрема, кашлица, раздразнено гърло, настинка, астма.

А признаците по кожата включват екзема, сърбеж, обриви, акне и гъбични инфекции.

Лечение

Чесън при гъбички

Много добри резултати дава лечението, в което се съчетават традиционната медицина и приложението на билки и други натурални средства.

Билките са много полезен инструмент в борбата срещу гъбичките особено когато са разпространени в храносмилателната система.

Като най-полезни сред билките се отличават чесънът и хидрастисът.

Чесънът може да се приема както в суров вид, така и с лека обработка или под формата на капсули.

Хидрастис при гъбички

Хидрастисът може да се приема под формата на тинктура или на чай. Желателно е двете да се комбинират за по-добър резултат.

Не забравяйте да се консултирате с личния си лекар, преди да започнете лечение с чесън и хидрастис.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest