gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ползи от билката бабини зъби

Ползи от билката бабини зъби

Мария СимоваМария Симова
Автор
48021k
Ползи от билката бабини зъби
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.
Виж ››

Трибулус Терестрис или билката Бабини зъби е растение, които расте в региони с умерен и тропически климат. От векове то играе важна роля в традиционната медицина. За лечебни цели се използва надземната част на билката цветове листа и плодове. Билката Бабини зъби е позната като средство за укрепване на физическата активност.

Какви са ползите от Бабини зъби

Трибулус Терестрис въздейства върху тестостерона, либидото и кръвната захар. Най-популярната употреба на Трибулус е да стимулира производството на хормона тестостерон. Но при проучвания е установено благоприятно въздействие върху:

- намаляване симптомите на ангина пекторис;

- лечение на екзема;

- подобряване качеството на живот при мъже с доброкачествена простатна хиперплазия и аденом на простатата;

- лечение на частичен андрогенен дефицит, свързан с еректилна дисфункция;

- лечение на мъжко безплодие и подобряване на качеството на спермата;

- действа като естествен диуретик;

- облекчава възпаления;

- намалява кръвната захар;

Ползи от билката бабини зъби
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА

- подобрява здравето на сърцето;

- помага в борбата с рака;

- подобрява заздравяването на рани и ускорява регенерацията на тъканите;

- при радикулит;

- антибактериално средство;

- при спортуване и тежки натоварвания;

- при менопауза.

Освен за нуждите на фармацията билката Бабини зъби може да се използва и като хранителна добавка, както и за приготвяне на чай, който има благоприятно въздействие при безсъние и преумора. Трибулус се цени, защото съдържа много стероидни гликозиди. В медицината се използва против атеросклероза, еректилна дисфункция и общо укрепване на организма.

Веществото, съдържащо се в течния екстракт на растението - трибуспонин, е способно да намали нивото на холестерола, да свали кръвното налягане и да ви избави от задух и учестено сърцебиене.

Тази обща характеристика определя и допълнителните действия на лековитото растение Бабини зъби – като билка за потентност.

Ползи от билката бабини зъби

Положителните ефекти от приема на продукти с Бабини зъби засягат: мигрена, невралгии, бронхити, коклюш, спазми на жлъчните пътища, възпаления на половите органи.

Билката Бабини зъби има негативни ефекти, които трябва предварително да се знаят и да се внимава повече при употребата на Бабини зъби. Макар да е препоръчвана при стомашни болки и болки на чревния тракт, билката може да ви създаде проблеми, ако е приемана от пациент с възпалени огнища в стомашно-чревния тракт. Тя се препоръчва и при бъбречно-каменна болест, но същевременно следва забележка: при възпалени бъбреци употребата ѝ, може да влоши симптоматиката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest