Няколко съвета за вкусно печено пиле
Nekoliko saveta za ukusno pečeno pile
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Няколко съвета за вкусно печено пиле

Няколко съвета за вкусно печено пиле

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Пиле
Италианска квадратна тава - 36 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска квадратна тава - 36 см
46.00 лв.
Виж ››

За да бъде печеното пиле още по-вкусно, трябва да се спазват някои тънкости. Най-важната от тях е да се подберат правилните подправки и продукти, с които да се засили вкусът на пилето.

Естрагонът, розмаринът, кимионът и колкото и екстравагантно да звучи, канелата и джинджифилът идеално се съчетават с крехкото пилешко месо. Ако искате пилето да е сочно, ще ви трябва спринцовка.

С нея ще вкарате в пилето, преди още да се набучи на шиша, специална смес. Тя се състои от сто грама добре загрято вино, без да е кипнало. За предпочитане е да използвате червено вино и да не е десертно.

Към него добавяте сол по вкус и много ситно смлени подправки. Разбърквате всичко добре и пълните спринцовката. Тази смес се вкарва в крилцата, бутчетата и гърдите на пилето.

Във вътрешността на пилето наливате смес от масло или зехтин, смесени с горещо вино в пропорция едно към едно. Ако печете патица, използвайте подправки като къри, джинджифил, майорана, черен пипер и хилядолистник.

Печено пиле

Печената гъска става много крехка и ароматна, ако добавите към нея смес от дъхави подправки. Смесете в равни количества майоранa, розмарин, черен пипер, къри и чубрица.

За пуешкото месо са подходящи черният пипер, майораната, розмаринът и кимионът. Птичият черен дроб много добре се съчетава с лук, малко черен пипер, малко розмарин и щипка майорана.

В студеното птиче месо е добре да добавите лют червен пипер и много ситно нарязан чесън. След като разбъркате чесъна с пипера, натрийте месото и го сервирайте студено, нарязано на продълговати парчета.

Продуктите са значително по-вкусни, ако добавите към тях в процеса на готвене дафинов лист, бял пипер, чесън, лимонов сок. Добре е да освежите вкуса им с щипка индийско орехче.

Подходящи са също така магданозът и карамфилът. Обикновеният телешки салам може да се превърне в истинско пиршество, ако го опечете с добавка от сладък и лют червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest