Тайната на бързия метаболизъм
Тайна быстрого обмена веществTajna brzog metabolizma
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Тайната на бързия метаболизъм

Тайната на бързия метаболизъм

Тайната на бързия метаболизъм
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
Виж ››

strongАко проследим начина, по който функционира нашето тяло, ще разберем, че то е една сложна и умна машина, която работи безотказно. То знае кога да забърза и кога да забави работата си, в зависимост от нуждите ни.

Процесите, които протичат в тялото, са многобройни. Един от тях е метаболизмът. Под метаболизъм се разбира процесът на превръщане на хранителните вещества в енергия. Тя е необходима, за да поддържа жизнените ни процеси.

Метаболизмът се забавя понякога и причините за това са много, а резултатът е негативен за тялото. Наднорменото тегло е най-честият резултат от бавно протичащия метаболизъм, а той води със себе си редица здравословни проблеми. Добре е да поддържаме бърз метаболизъм, а това изисква да се научим да подаваме на тялото верните сигнали.

Не е трудно да се постигне добра взаимна връзка с ритъма на тялото. Стига да се изпълняват някои лесни условия.

Използване само на полезни мазнини при храненето

Добре е да се готви със зехтин. За полезни мазнини трябва да се консумира риба, съдържаща омега - 3 мазнини, както авокадо, бадеми и други ядки.

Здравословният нощен сън трябва да е 8 часа

Тайната на бързия метаболизъм

Сънят дава възможност за пълна отмора, което зарежда за следващия ден. Така тялото работи с пълния си капацитет от възможности. При преумора метаболизмът се забавя, защото тялото изпраща сигнал, че не може да работи пълноценно.

Начинът на приемане на храната

Начинът, по който приемаме храната, е много важен. Трябва да се яде рядко, в малки количества. На всеки 3-4 часа на организма трябва да се доставят хранителни вещества, за да не му се налага да трупа запаси.

Избягване на драстичните диети

Бърз метаболизъм

Грешно е схващането, че строгите диети свалят килограми. Това е само първоначалното положение, защото организмът започва да трупа запаси, когато усети липсата на хранителни вещества и след преустановяване на диетата се получава ново драстично покачване на теглото следствие на складираните мазнини.

Нуждата от вода

Тялото се нуждае от 2-3 литра вода на ден. Според едно изследване върху метаболизма при прием на 200 милилитра вода процесът се засилва с 30 процента след 10 минути, а пикът му е след около половин час. Затова специалистите съветват да се разпредели количеството вода на порции от по 200 милилитра и да се приема равномерно през целия ден.

Подходящите храни за бърз метаболизъм

Храненето има важна роля в протичането на метаболизма. Има много храни, които действат положително, засилвайки метаболитния процес. Те са: какаото, черният шоколад, лененото семе, сладките картофи, авокадото, лютите подправки, чесънът, бобовите култури, бадемите, ябълките, лимонът, зехтинът, пилешкото месо, овесените ядки, спанакът, брюкселското зеле и водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest