Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Как да спра да мисля за храна

Как да спра да мисля за храна

Как да спра да мисля за храна

Не можеш да живееш без храна? Обсебен си от нея? Сякаш мозъкът ти просто изпреварва мислите ти, докато не се предадеш. Това е порочен цикъл, който води до нездравословни избори, вина и срам.

Но вие имате силата да заглушите тези негативни мисли. Веднъж щом се научите да пренавивате мозъка си и да разпознавате нещата, които ви провокират, тези мисли ще се разкъсат и накрая напълно ще изчезнат. По този начин ще можете да вземате адекватни решения за храната, които ще ви карат да се чувствате добре.

Представяме ви 7 сигурни начина, които ще ви помогнат да спрете да мислите за храната, която ви изкушава. Разгледайте ги и след това не забравяйте да ги изпробвате.

1. Разходете се

Как да спра да мисля за храна

Излезте от кухнята и се разходете навън. Насочете ума си към нещо различно от храната. Упражненията водят и до намаляване на апетита.

2. Пийте вода с лимон

Ако сте дехидратирани, умът ви ще си мисли, че сте гладни, но всъщност сте жадни. Преди да грабнете пакета с чипс или бисквити, изпийте една студена чаша вода, за да видите дали ще намали желанието за храна. Добавянето на лимон осигурява хранителни вещества и подпомага храносмилането.

3. Изяжте едно парче диня

Ако ви се яде нещо, изяжте едно парче диня. Тя съдържа повече от 90% вода, което ще доведе до чувство за ситост. Фибрите в динята забавят храносмилането и насърчават удовлетвореността от храната.

Как да спра да мисля за храна

4. Запитайте се дали наистина сте гладни

Вашата битка с храната често се свежда до един и същ въпрос: Наистина ли съм гладен? Запитайте се дали бихте изяли цяла чиния с броколи вместо каквото ви падне. Ако отговорът е не, не сте наистина гладни.

5. Облечете се сякаш отивате на фитнес

Когато желанието за храна е прекалено силно, просто облечете дрехите си за тренировка. Тренировъчното облекло ще доведе до промяна в нагласата и изисква напускане на кухнята, където се намират най-големите изкушения.

6. Планирайте храната си

Как да спра да мисля за храна

Направете планирането на храната част от вашето ежедневие. Записвайте всички ястия предварително. След като храната веднъж бъде записана, няма връщане назад. По този начин ще знаете точно какво ще ядете и кога. Това ще ви помогне да блокирате нежеланите мисли за храна.

7. Спете достатъчно

Спите ли поне по седем часа всяка нощ? Ако не, превърнете ранното лягане в приоритет, защото липсата на сън може да повлияе на апетита и кантара. Хората с по-малко от седем часа сън са склонни да приемат допълнителни 250 калории на ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest