Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Как да се отървем от мушичките

Как да се отървем от мушичките

ХрисиХриси
Новак
14715
Как да се отървем от мушичките

В домовете на повечето семейства, а може би и във вашия, на масата в кухнята задължително присъства купа с плодове.

Макар да е чудесна декорация и възможност винаги да похапнеш вкусен плод, щом ти се прииска, това е и мишена за досадните мушици, които обикновено се навъртат там през топлите дни.

Те биват привлечени от аромата на плодове, а ако някой от тях започне да изгнива, смятайте, че ще откриете цяло гнездо около любимата си купа.

Ето някои хитринки, с които да прогоните мушичките от дома си!

1. Веро

Вземете съд, най-добре пластмасова купа за еднократна употреба. Сложете в нея няколко капки веро и 2 пръста оцет. Разбъркайте и оставете близо до мястото, където се въртят мушичките. Разтворът ще ги примами. Щом купата се напълни с тях, я изхвърлете.

2. Победете ги със собственото им оръжие

Как да се отървем от мушичките

Или казано с други думи, с малко парченце развалящ се плод. Вземете непотребен буркан, в който предварително ще сложете плода и малко оцет. Покрийте буркана с хартия, но така че да се образува фуния. Мушичките ще попаднат там много бързо.

3. Бутилка червено вино

Празна, разбира се. Може да оставите 1 пръст алкохол, тъй като мушиците обожават аромата му. Това е чудесна примамка.

4. Използвайте билки

Има различни начини, по които може да прогоните мушичките с аромат. Добър избор е лавандулата. Може да поставите ароматизатор, да използвате прясна лавандула, сушени цветове или етерично масло. Те ненавиждат тази миризма.

5. Сапун

Направете сапунена вода, която ще привлече досадните мушици. Щом се хванат в капана, ги изхвърлете.

6. Спирт

Как да се отървем от мушичките

Разредете спирт и вода в шише с пулверизатор. Това е добра идея, защото освен че ще изгоните мушичките, ще дезинфекцирате всички повърхности, до които са се докосвали. Разбира се, внимавайте с плодовете. Ако върху тях попадне спирт, ги измийте много добре. Може да ги обелите, преди да ги хапнете, за всеки случай.

7. Ябълков оцет

Сипете малко в празен буркан. Покрийте го с фолио и направете малка дупка по средата. Ароматът ще привлече насекомите и няма да успеят да се измъкнат оттам. Когато всички се съберат, може да изхвърлите буркана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest