gotvach.bg»Статии»Любопитно»Как да се отървем от мушичките

Как да се отървем от мушичките

ХрисиХриси
Новак
14838
Как да се отървем от мушичките
Стилен свещник на дървена стойка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен свещник на дървена стойка
6.50 лв.
Виж ››

В домовете на повечето семейства, а може би и във вашия, на масата в кухнята задължително присъства купа с плодове.

Макар да е чудесна декорация и възможност винаги да похапнеш вкусен плод, щом ти се прииска, това е и мишена за досадните мушици, които обикновено се навъртат там през топлите дни.

Те биват привлечени от аромата на плодове, а ако някой от тях започне да изгнива, смятайте, че ще откриете цяло гнездо около любимата си купа.

Ето някои хитринки, с които да прогоните мушичките от дома си!

1. Веро

Вземете съд, най-добре пластмасова купа за еднократна употреба. Сложете в нея няколко капки веро и 2 пръста оцет. Разбъркайте и оставете близо до мястото, където се въртят мушичките. Разтворът ще ги примами. Щом купата се напълни с тях, я изхвърлете.

2. Победете ги със собственото им оръжие

Как да се отървем от мушичките

Или казано с други думи, с малко парченце развалящ се плод. Вземете непотребен буркан, в който предварително ще сложете плода и малко оцет. Покрийте буркана с хартия, но така че да се образува фуния. Мушичките ще попаднат там много бързо.

3. Бутилка червено вино

Празна, разбира се. Може да оставите 1 пръст алкохол, тъй като мушиците обожават аромата му. Това е чудесна примамка.

4. Използвайте билки

Има различни начини, по които може да прогоните мушичките с аромат. Добър избор е лавандулата. Може да поставите ароматизатор, да използвате прясна лавандула, сушени цветове или етерично масло. Те ненавиждат тази миризма.

5. Сапун

Направете сапунена вода, която ще привлече досадните мушици. Щом се хванат в капана, ги изхвърлете.

6. Спирт

Как да се отървем от мушичките

Разредете спирт и вода в шише с пулверизатор. Това е добра идея, защото освен че ще изгоните мушичките, ще дезинфекцирате всички повърхности, до които са се докосвали. Разбира се, внимавайте с плодовете. Ако върху тях попадне спирт, ги измийте много добре. Може да ги обелите, преди да ги хапнете, за всеки случай.

7. Ябълков оцет

Сипете малко в празен буркан. Покрийте го с фолио и направете малка дупка по средата. Ароматът ще привлече насекомите и няма да успеят да се измъкнат оттам. Когато всички се съберат, може да изхвърлите буркана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest