Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»4 храни, които не трябва да миете преди готвене

4 храни, които не трябва да миете преди готвене

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
1571k
4 храни, които не трябва да миете преди готвене
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Вкусът на храната никога не идва на готово, той винаги е резултат от цяла върволица точни и важни приготовления. Избиране, измиване и съхранение са едни от първите предпоставки за успеха на всяко ястие. Но както почти навсякъде, така и в кухнята, всяко правило си има изключение.

И децата знаят, че храната трябва да се мие, преди да се яде. Но противно на милиони рецепти и предписания в дебелите кулинарни книги, има храни, за които това не важи. А причината е, че те биха загубили много от качествата си, които иначе с удоволствие раздават за овкусяване на нашите ястия.

Ето и четирите основни продукта, които не трябва никога да миете:

1. Месо

Миене на месо

Месото не трябва да се мие. Освен че ще загуби вкуса си, след като го измиете, рискувате да се заразите с много от бактериите му, които иначе изчезват при готвенето. Когато миете месо, тези бактерии, някои от които доста опасни, попадат около мивката, а оттам и върху ръцете ви.

Затова най-добре е, преди да готвите месо, да премахнете сока му и непотребните остатъци, използвайки хартиени салфетки. След това измийте ръцете си хубаво с топла вода и сапун.

Това се отнася за всички видове месо - свинско, телешко, пилешко

2. Паста

Миенето на паста преди готвене е недопустимо

Може и да ви изглежда странно да кажете на някой да не мие пастата и въпреки това много хора го правят. Според готвачите по целия свят това е истинско престъпление, тъй като благодарение на водата продуктът губи нишесте, а именно то помага за идеалното “взаимодействие” на пастата със соса.

Ако държите да измиете пастата, направете го набързо, след като я сварите, и то само в случай че искате да приготвите с нея салата.

3. Гъби

Не мийте гъбите преди готвене

Гъбите не трябва да се поставят във вода, защото абсорбират прекалено много течностите.

Най-добре е да се изплакнат набързо и да се изсушат с чиста кърпа.

Направете го точно преди да ги готвите, в противен случай те ще загубят много от вкуса си.

4. Яйца

Яйцата не се мият преди готвене

Масова практика е яйцата да се мият преди употреба. Но това не е нужно, защото те имат собствена субстанция, която ги защитава естествено от проникването на бактерии в тях.

Съществува дори схващане, че когато се измият, тази естествена защита се пропуква и вредните организми по-лесно влизат в яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
06.11.2019 19:31
Не не съм съгласна с всичко което е писано,Вие ако знаете как се режи и как се опакова това месо няма начин да не го измиѝте ,а за гъбите зимата няма слънце и какво да не се ядат гъби ли.И т.н.
2
1