Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Знаци, че имаш неправилна диета

Знаци, че имаш неправилна диета

Знаци, че имаш неправилна диета

Диетата има много по-голямо влияние върху човешкото тяло, отколкото си мислите. Очевидно е, че това, което ядете, влияе на линията на талията ви, но също така нарушава почти всяка част от вашия организъм.

Храната, която добавите към диетата си, оказва влияние върху абсолютно всичко: вашата продуктивност, памет, дори чистотата на кожата ви.

Вижте няколко основни признака, които показват, че имате неправилна диета.

Подути сте през цялото време

Знаци, че имаш неправилна диета

Постоянното подуване на корема е основен показател за лоша диета. Ако забележите, че сте постоянно подути след консумиране на мляко или сирене, най-вероятно имате непоносимост към лактоза. Много хора имат лека непоносимост към млечните продукти и дори не го осъзнават, така че не забравяйте да обръщате внимание на знаците, които тялото ви изпраща.

Имате запек

Запекът е голям показател, че нещо не е наред във вашата диета. Ако страдате от нередовен стомах, е много възможно да не си набавяте достатъчно фибри към диетата. Фибрите регулират храносмилателната система, затова е важно да спазвате балансирана диета, богата на много фибри. Храни като боб, овес и пълнозърнести храни са чудесни източници на тези важни за тялото въглехидрати.

Винаги сте гладни

Знаци, че имаш неправилна диета

Продължавате да си казвате, че сте готови да започнете диета, но в края на деня отново изяждате цяло пакетче чипс и половин литър сладолед. Въпреки че силата на вашата воля е отговорна за това, друга причина може да е в основата на проблема. Преяждането е начин тялото ви да ви подскаже, че не получава необходимите за него хранителни вещества. Това е биохимичен отговор и сигнал от мозъка, че не му давате това, от което се нуждае.

Винаги сте в лошо настроение

Неправилната диета може да е виновникът за лошото ви настроение. В такива ситуации нивата на кръвната ви захар също са ниски, което допринася за промените в настроението ви. Препоръчително е да добавите повече въглехидрати към храната си, което ще ви засити за по-дълго време и също така ще спомогне за производството на серотонин.

Уморени сте

Знаци, че имаш неправилна диета

Ако постоянно се чувствате изморени, по всяка вероятност лошата диета е причината за тази мудност. Неправилната диета може да доведе до усещане за умора през цялото време поради недостиг на жизненоважни хранителни вещества. Уверете се, че вашата диета включва всички основни хранителни вещества като здравословни мазнини, протеин и сложни въглехидрати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest