gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-новите тенденции в здравословното хранене

Най-новите тенденции в здравословното хранене

Най-новите тенденции в здравословното хранене
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret-22%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
57.00 лв.
Виж ››

Здравословното хранене става все по-модерно и разпространено в наши дни и има все повече хора, които завъртат живота си и визията си около него, наред със спорта.

Човек се чуди кой от всичките съвети, които са разпространени в Интернет пространството, да спазва. Ето някои от най-разпространените днес тенденции в здравословното хранене.

1. Продукти, които се грижат за здравето ви и за околната среда

Тъй като опазването на околната среда е от изключително значение в днешно време, вече се произвеждат все повече продукти, които са едновременно полезни за нашето здраве, но и за околната среда. Те се предлагат в биоразградими опаковки, произведени са в биоферми и пр.

2. Суперхрани

Суперхрани и тенденции в храненето

Всички живеем в забързано ежедневие и често нямаме време за качествено хранене. Поради тази причина хранителната индустрия ни предлага т.нар. суперхрани като годжи бери, сушени сливи, които може да консумираме директно или пък салати със спанак и различни семена, които да ни заситят и които се продават навсякъде. Да не говорим за различните десерти с киноа/чия, които са наистина вкусни.

3. Кето продукти

Кето диетата е сред най-актуалните тенденции в храненето

Откакто кето диетата стана много популярна и модерна, на пазара започнаха да излизат множество кето продукти, с които по-лесно избягвате вредните захари и въглехидрати. Тъй като хранителната индустрия се стреми да е в крак с времето, тези продукти стават все по-вкусни и привлекателни за масовия потребител. Само влезте в супермаркета и потърсете продукти без глутен.

4. Вегетарианство/Веганство

Въпреки че и двете тенденции не са нови, те все повече се налагат особено сред младите. Хранителната индустрия предлага все повече продукти-заместители на месото и всякакви животински продукти като сирене и мляко. Тази тенденция също така е свързана с различни екологични организации и такива за защита правата на животните.

Тенденциите в здравословното хранене са много, така да се каже - има за всеки по нещо. Като цяло обаче балансираната диета, в която присъстват всички хранителни вещества в една или друга форма, си остава най-добрият вариант засега.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest