gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Това е вълшебната женска билка

Това е вълшебната женска билка

MarinellaMarinella
Новак
8
Вълшебната женска билка
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

От древността до днес жените са разчитали на много и различни билки, за да се справят със здравословни състояния, болки и неразположения. Безспорно билките за женското здраве са добър помощник на на нежния пол. Някои се комбинират, други се вземат самостоятелно.

Най-често се търсят природни средства за менструални неразположения и също за дискомфорта, който изпитват жените в менопауза.

Има една конкретна билка обаче, която е вълшебна за тези състояния, а ефектът ѝ е изпитан, доказан и препредаван от жена на жена.

Това е черният кохош.

Растението вирее основно в Централна и Северна Америка. Използва се от векове за различни женски неразположения. Популярността му нараства през 50-те години в САЩ, където представителките на нежния пол остават изключително доволни от ефекта на черния кохош.

Черният кохош е вълшебната женска билка
Снимка: Go Botany

Билката съдържа естрогеноподобни съединения, които са незаменими за жените в менопауза. Приемането на естествените съставки на черния кохош позволява да се нормализират нивата на този хормон.

Връщането на естрогена в добри нива, от своя страна, помага при горещите вълни, тревожността и напрежението, с които е свързан този период при жените.

Черният кохош действа и като аналгетик. Това позволява приложението му и при менструални болки и дискомфорт.

Болезнената менструация е изключително неприятно състояние, което с тази билка може да бъде сведено до минимум.

Черният кохош е също и естествен седатив, а антиспазматичното му действие помага за нормалната работа на мускулите и нервите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest