Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тайните на вкусния зелен боб

Тайните на вкусния зелен боб

Тайните на вкусния зелен боб

Съществуват десетки рецепти за готвенето на зелен боб, като така например може да се приготви с яйце и да се добави чесън за вкус.

Това е продукт, който търпи много различни кулинарни експерименти и може да се използва при готвенето на различни ястия.

Може да се маринова, да се запържва, да се задушава, да се използва като гарнитура или дори да се прави на скара с други зеленчуци.

Съвети при готвенето на зелен боб

Ако сте истински гурман и обичате да си хапвате вкусно, тогава е важно да знаете следните малки хитринки при готвенето на този продукт, а именно:

1. Винаги купувайте зелен боб, който е светло-зелен на цвят, има здрава форма, хрупкав е и плътен като структура, но и лесно се пречупва. Ако обаче е много твърд, тогава това значи е презрял. Само младият боб има нежен вкус и са сочни;

2. Преди да го варите, трябва да го срежете от двете страни;

3. Ако ще го варите, тогава винаги слагайте боба само във вече кипнала вода и не за повече от 5 минути, тъй като в противен случай ще се развари, а и ще загуби повечето от полезните си свойства. Освен това за много от ястията той се вари само до полуготовност;

4. Ако не мислите да готвите зеления боб веднага след като сте го сварили, тогава е по-добре да го нарежете на малки парчета и да го замразите. В този си вид той може дълго да се съхранява.

Ако спазвате тези простички кулинарни съвети, тогава лесно ще можете да приготвите зеления боб, така че да е сочен и вкусен. В качеството си на гарнитура може да се подава като салата, така и като леко зеленчуково рагу. Рецептите са лесни, а ето и една любима на много хора.

Пържен зелен боб с яйца

За тази рецепта ще имате нужда от 400 грама зелен боб, 2 яйца, 1 с.л. оцет и 20 грама масло.

В началото измийте боба и го сварете за няколко минути. След това просто го запържете с две яйца и добавете малко масло и оцет. Можете да добавите и подправки по свой вкус.

Рецептата е много лесна, но за сметка на това е ужасно вкусна.

Не се страхувайте да експериментирате и да развихрете фантазията си в кухнята. Можете смело да измислите и своя вариация на рецептите със зелен боб и да изненадате приятно вашето семейство с нещо вкусно и различно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати