Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Какво ще се случи, ако не пиете алкохол 1 месец?

Какво ще се случи, ако не пиете алкохол 1 месец?

2 от 5 Снимки

2. Намален риск от рак


Консумацията на алкохол е свързана с по-висок риск от няколко вида рак; а именно рак на гърдата, черния дроб, главата и шията и рак на хранопровода. Естествено, колкото по-малко пиете, толкова повече се намаляват шансовете да се разболеете.

След декември, изпълнен с празнични партита и събирания, много от нас искат да започнат Нова година с детокс напитки, за да се почувстват освежени. 

Но може ли въздържането от алкохол в продължение на 30 дни действително да ни промени? Здравните експерти твърдят, че е напълно постижимо!

Спирането на алкохола за един месец има доказани ползи за здравето, главно за тези, които се считат за страстни любители на алкохола.

И все пак, какво ще се случи, ако откажем алкохолните напитки за четири седмици? Вижте в галерията резултатите, до които са достигнали експертите.

Както всичко останало в живота, ключовата дума при консумацията на алкохол е умереността. Ако не се интересувате да се откажете напълно от алкохола, но искате да намалите неговата консумация, 30-дневното предизвикателство е отличен начин да започнете. 

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати