gotvach.bg»Статии»Диети»Спрей срещу преяждане пази талията ни

Спрей срещу преяждане пази талията ни

Спрей срещу преяждане пази талията ни

Поредната иновация в безмилостната борба срещу тлъстините и излишните килограми е вече факт. Хитър спрей се грижи за нашето здраве и красив силует, като ни предпазва от преяждане. Прекомерният апетит е основната причина да не можем да се овладеем, когато пред погледа ни се появят апетитни манджи и неустоими сладки изкушения. За щастие още един продукт се намесва в борбата срещу склонността ни да преяждаме.

Революционният спрей против апетит е разработка на американския учен - д-р Дейвид Синклер. Американецът предлага на вниманието на всеки от нас (и мъже, и жени) своя препарат, който е едно лесно избавление от слабата ни воля да не се тъпчем с много и излишни количества храни.

Спрей срещу преяждане пази талията ни

Тайната на „умния” спрей се крие в неговата способност да оказва влияние върху мозъка ни и по-специално препаратът притежава уникалната способност да блокира действието на ендорфините. Ендорфинът е с други думи хормонът на щастието, който се продуцира в големи дози, когато похапваме сладко шоколад или някоя друга вкусотия. Хитрият начин на действие на спрея се крие в това, че той прекъсва връзката между вредните храни и удоволствието от тяхната консумация.

Новият продукт против апетит има амбициозните претенции да е мощно средство в ръцете на борещите се със затлъстяването. Според специалистите откритието има потенциала да се справи с тази епидемия, която от десетилетия е един от основните проблеми на американците, а в последните години се среща все по-често като диагноза и у нас.

Спрей срещу преяждане пази талията ни

В най-общи линии експертите са обнадеждени от спрея против преяждане, защото той притежава уникалната сила да не въздейства само върху симптомите, а да атакува генерално причината за склонността към преяждане, а именно прекрасното чувството на удовлетвореност, когато изядем до троха някоя вкусотия.

Новият препарат против затлъстяване ще спира мозъка ни да желае преяждане или препиване с някоя калорична и вкусна напитка, като блокира прилива на радостен поток в главата ни от производството на прекомерно количество ендорфин.

Все още обаче разработката на спрея-чудо е в процес на изследване. Тепърва предстои той да се изпробва върху хора във Финландия. До този момент са проведени единствено лабораторни тестове с животни, които са показали почти 100% ефективност за намаляване на лошия навик да преяждаме. Почти отлични резултати препаратът бележи и с алкохола, където процентите са около 78.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest