Има ли рискове от комбинацията яйца и риба
Da li postoje rizici kombinacije jaja i ribe?Are There Any Risks From the Combination of Eggs and Fish?
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Има ли рискове от комбинацията яйца и риба

Има ли рискове от комбинацията яйца и риба

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
651113k
Има ли рискове при яденето на риба и яйца
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Пълното усвояване на полезните съставки на хранителните продукти зависи от тяхната правилна комбинация.

Правилната им комбинация намалява риска да изпитвате след консумацията им тежест в стомаха и дискомфорт.

Комбинацията от яйца и риба крие риск. Този риск не е смъртоносен, но в повечето случаи предизвиква тежест в стомаха и тежка диария. Това се дължи на химичната реакция между тези два продукта.

Това се дължи на факта, че и двата продукта в съчетание предизвикват взаимодействие между белтъчните молекули. Това води до стомашен дискомфорт.

Яйцата и рибата са богат източник на протеини. Когато те се консумират едновременно, предизвикват разнопосочни биохимични процеси. Тези процеси си пречат един на друг и предизвикват неблагоприятни последици.

Неблагоприятните последици от тази комбинация може да се дължи и на натрупване на бактерии в рибата. Имайте предвид, че рибата се разваля много бързо. По-често се среща при рибите в консерва.

Също така имайте предвид, че прясната риба се усвоява много по-трудно и преминаването и през храносмилателния тракт е много по-бавно.

Ако обаче и двата продукта са съхранявани добре, няма риск от натравяне.

Яденето на риба и яйца може да доведе до стомашни проблеми

Много рядко има риск комбинацията риба и яйца да е животозастрашаваща.

Разбира се, има и изключения. Има случаи, в които се консумират едновременно яйца и риба, и това не води до неблагоприятни последици. Някои хора при консумацията на тази комбинация храни получават натравяне, докато други няма да получат дори и стомашни болки и дискомфорт.

Според едно от най-древните учения Аюрведа едновременната консумация на яйца и риба е забранена. Според това учение съчетаването на определени храни в ежедневието ни може да предизвика нарушение на обмяната на веществата и алергии.

Може би най-големият риск от комбинацията на яйца и риба е получаването на алергична реакция. Тази реакция може да бъде и животозастрашаваща.

Също така за хората, които тренират, е неприемлива едновременната консумация на яйца и риба, защото ще забавят усвояването на храните от организма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest