Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да варите макарони

Как да варите макарони

макаронена салата
Снимка: Yordanka Kovacheva
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
Препоръчано за теб:
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
115.00 лв.
Виж ››

Една от причините да си направите макарони е, че само за 15-тина минутки можете да сготвите вечеря. Ако искате да получите удовлетворение от готвенето и усвояването на тестените изделия, нашият съвет е да купуват винаги такива с високо качество.

Да, те са по-скъпи, но не става въпрос за огромни разходи. Паста с лошо качество ще се получи лепкава след готвенето. Най-добрите макаронени изделия са приготвени от твърда пшеница. Затова когато купувате, следете етикетите на продуктите.

1. Винаги използвайте голям съд. Запомнете цифрата 225! 2.25 литра вода отговарят на 225 грама тестени изделия. Добавя се една супена лъжица сол. Преди да сложите пастата във водата, се уверете, че тя кипи. След като поставите макароните, разбъркайте само веднъж, за да се разделят тестените изделия.

2. Не е нужно да захлупвате съда с капак. Водата бързо завира и има опасност да излезе от съда и да залее печката. Засечете времето. Висококачествените тестени изделия са готви за 8-10 до 12 минути. Но времето за готвене зависи от формата и качеството на тестените изделия. Следователно единственият сигурен начин да се провери дали пастата е готова, е да се опита. Опитайте на 8, 9, 10 минути и така нататък.

3. След като пастата вече е сварена, използвайте решето, за да отцедите водата. Първо изплакнете решетото с гореща вода, за да го подготвите за отцеждането на пастата. Не отцеждайте абсолютно цялата вода, а оставете малко на дъното на съда, за да не изсъхнат макароните.

4. Винаги ги сервирайте в леко загряти чинии. Добре е да захващате спагетите със специални щипки и винаги ги вдигайте достатъчно високо, преди да си поставите в чиниите, за да отделите отделните спагетки.

Ако обичате макарони, препоръчваме задължително да опитате от нашите рецепти за:

- сладки макарони;

- макарони на фурна;

- макарони с кайма;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest