gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-добрите билки срещу вируси

Най-добрите билки срещу вируси

Най-добрите билки срещу вируси
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Вече сме помахали за сбогом на лятото сме в разгара на студените месеци. За съжаление през този период на годината най-често боледуваме. Простудните и грипните симптоми започват да тормозят както нас, така и близките ни.

Преди да посегнете към скъпоструващите и изкуствено създадени медикаменти, ще предложим на вниманието ви 3 антивирусни билки, които укрепват имунната ни система и ни предпазват от грип и простуди.

Розмарин

Заради съдържащата се в розмарина олеанолова киселина, той се явява мощно антивирусно средство. Можете както да си приготвите лековита отвара от него, така и просто да го добавяте към любимите си пилешки или рибни ястия. Пасва чудесно и на изпечени във фурната картофки.

Бъз

Черен бъз срещу вируси

Няма значение кой вид бъз ще изберете за укрепване на имунната ви система. И белият и черният бъз вършат истински чудеса в това отношение. Белият бъз е особено препоръчителен за хора с отслабена имунна система. От него обикновено се приготвя концентриран сироп, който после се разрежда с вода. Много популярна е лечебната рецепта за направа на сок от бял бъз на Петър Димков, която можете да намерите на сайта ни.

От черен бъз можете да си приготвите както сироп, така и лековити отвари. Също така можете просто да изсушите плодчетата му на слънце и всеки ден да похапвате по няколко от тях.

Имайте предвид, че и с двата вида бъз не трябва да се прекалява, за да не се стигне до натравяне на организма. Най-добре се посъветвайте с опитен билкар.

Ехинацея

Ехинацея срещу вируси

Предполагаме, че веднага свързвате това растение с името на немалко лекарства, укрепващи имунната система. Надали знаете обаче, че то освен полезно е и много красиво и можете спокойно да го отглеждате в градината си. Екстрактът от ехинацея се препоръчва от редица изтъкнати медици при първите прояви на грип и простудни състояния, защото той облекчава възпаленото гърло, действа много бързо срещу досадната хрема и има цялостен благотворен ефект върху горните дихателни пътища.

Както ви е добре известно, няма как в тези редове да изброим всички билки, имащи антивирусен ефект, но това са вероятно едни от най-добрите. Не забравяйте заедно с тях да се възползвате и от други природни имуностимулиращи продукти като чесън, лук, джинджифил, мед и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest