Народна медицина с орехови листа
Narodna medicina sa listovima orahaFolk Medicine with Walnut Leaves
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Народна медицина с орехови листа

Народна медицина с орехови листа

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
991584
Народна медицина с орехови листа
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Ако плодовете на ореха служат основно за препитание, то ореховите листа са истинския безценен дар от природата. Те са богати на танини, флаваноиди, пектини, каротин и др. вещества, които от векове са ги превърнали във верни помощници за лечението на редица заболявания.

Вижте лечение с орехови черупки.

Може би сте чували, че видни народни лечители като Петър Дънов и Петър Димков са препоръчвали бебетата да се къпят в слънчева вода, в която са потопени орехови листа, за да се избегне да развият рахит. Но надали знаете, че ореховите листа имат и противогъбично, противовъзпалително и антибактериално действие.

Разглежда се научно и възможността те да намаляват риска от рак, а вече съвсем категорично е доказано, че отварите, приготвени от орехови листа, са особено препоръчителни за хора, страдащи от диабет, защото регулират кръвната захар.

За външна употреба можете да си приготвите лечебна баня от орехови листа като споменатата при бебетата. Освен срещу рахит подобни бани действат лечебно и при заболявания на опорно-двигателната система, а според Ванга, ако листата бъдат предварително сварени, банята ще е особено ефективна за предпазване на децата от анемия.

Ползи на ореховите листа

Можете да си приготвите и чай или отвара от вече изсушени орехови листа. Те са полезни за подобряване функцията на храносмилателната система и срещу диария, за предпазване от сърдечно-съдови болести, за подобряване вида на кожата и т.н.

Независимо дали ще използвате ореховите листа външно (за бани, компреси и т.н.) или вътрешно под формата на чайове или лековити отвари, то е най-добре да ги наберете в началото на месец юни. Тогава те са с най-гладка повърхност, по-еластични са и са особено богати на ценни вещества.

Можете или да ги използвате веднага външно или да ги изсушите за няколко дни и да ги употребявате за по-нататъшни цели. Изсушените вече листа се затварят в хартиени пликове и се съхраняват на сухо място, а за да спестите място, можете предварително да ги стриете.

Петър Димков има свой лек за вдъхване на нови сили на човешкия организъм, защото вярва, че приготвената спрямо рецептата му отвара води до обновяване на кръвта. Няма как да не ви я споделим, но за да си я приготвите, ще са ви нужни и други съставки освен ореховите листа. Ако я приемате ежедневно за 10 дни през всеки един сезон обаче можете да постигнете чудеса.

Рецепта с орехови листа за пречистване на кръвта

Отвара с орехови листа

Смесете по 30 г орехови листа, борови връхчета, камшик, жълт кантарион, гръцка коприва, листа от малина, жълт равнец, теснолист живовляк, листа от касис и горска ягода, миризлива лазаркиня и зърна от червена хвойна.

Загребете 2 с.л. от вече смесените билки и го оставете да врат за 5 мин в 500 мл вода. От тази отвара се пие по 150 мл три пъти на ден.

Според Димков именно чрез пречистването на кръвта човешкия организъм „гони“ от себе си болестите. Или както самият той твърди Кога боледува човек? - Когато кръвта му е нечиста. Когато венозната кръв в организма на човека се пречисти и стане артериална, той престава да боледува. Кръвта на човека трябва да бъде абсолютно чиста - да не съдържа никакви примеси, никакви чужди елементи, които са в състояние да изменят неговите мисли и чувства.

А няма как да не вярваме на Петър Димков, известен и само като Лечителят.

Вижте още рецепти за здраве от нашата полезна здравна енциклопедия. А за да съчетаем полезното с приятното, хвърлете един поглед на тези орехови торти за душата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest