gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Печеното пиле е най-засищащата храна

Печеното пиле е най-засищащата храна

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95043k
Пилешко
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Ако искате да се чувствате сити, доволни и леки всеки ден, най-подходящата храна е порция печено пилешко месо със задушени зеленчуци.

Според диетичния режим на хранене съобразен с индекса на засищане на продуктите, пилето е шампионът, който може да ни засити най-добре и да отслабваме без чувство за глад.

Изключително важно е обаче да внимавате какво месо консумирате. Когато избирате пилешко в магазина, бъдете съобразителни – ниската цена в повечето случаи означава, че това пиле е „набъбнало” за два дена с помощта на най-различни препарати, хормонални храни при отглеждането и т.н.

Такова месо е особено вредно, дори и да не сте на диета. Избирайте по-малки пилета. Големите замразени или полузамразени продукти също говорят, че пилето не е пораснало по-нормален начин.

Когато седнете в заведение да хапнете, поръчайте си пилешки гърди в комбинация със задушени или печени зеленчуци, а може и сурови разбира се. Ако ли пък нямате избор и трябва да за задоволите с бутче, отстранете непременно кожата – тя съдържа най-много мазнини.

Пилешки гърди

Така и така сте излезнали на обяд с компания, опитайте се да се храните бавно. Около 20 минути са необходими на сигнала за първата хапка, за да достигне до мозъка и той да започне да синтезира засищане.

Бавното хранене е особено важно. Ако погълнете ястието си за 5 минути, единственото, което ще постигнете, е подуване на корема, чувство на тежест, потене, а на всичкото отгоре няма да сте се заситили.

Наслаждавайте се на всяка хапка и я дъвчете бавно и продължително. По-добре сдъфканата храна се смила по-лесно и създава по-голямо чувство за ситост.

Сред останалите продукти, които ни дават голямо чувство за засищане, но въпреки това са бедни на калории, са лещата, рибата тон (в собствен сос), банани, обезмаслената извара, ориз, ябълки, полумаслено мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest