Патешка мас - как и за какво да я използваме
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoDuck Fat - How and What to Use it for?
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Патешка мас - как и за какво да я използваме

Патешка мас - как и за какво да я използваме

Патешка мас - как и за какво да я използваме
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
Качество без компромис:
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
147.00 лв.
Виж ››

Всички знаят за полезните свойства на екологично чистите продукти. Един от тях е патешката мас.

Мазнината на тези домашни птици е много ценна заради витамините, аминокиселините и микроелементите, които съдържа. Наситените мазнини представляват 35 % от съдържанието. Поради това тя е много калорична, в 100 грама от продукта се съдържат 883 килокалории.

И въпреки това маста от патици е по-полезна от маслото. Причината е, че химическият състав на мазнината е подобен на този на зехтина.

Линоленовата и олеиновата киселина са цели 52 процента. Омета-3 и омега -6 мастните киселини са друга важна съставка, наред със селен, холин и бетаин. Витамините са представени от В4, D и Е.

Затова патешката мазнина е подходяща и се препоръчва в храненето дори по време на диети. Тя е една от задължителните мазнини, които трябва да се ползват и по време на кето диета.

Този продукт ще обогати тялото с витамини, киселини и микроелементи, освен това се освобождава лесно навън.

Подходяща храна е за болни с анемии, бременни, болни от диабет, при сърдечно-съдови заболявания, с костни заболявания, артрити и остеопороза.

Какво получава тялото при консумацията на патешка мас?

- Повишава се имунитетът. За целта не е добре да се употребява маста в чист вид, а под формата на мазнина в разтопен вид;

Патешка мас

- Укрепва съня и нервната система. Може да се приготви мас от патешката сланина и да се капне в мляко или друга топла напитка;

- При хронични бронхитни оплаквания - мажат се гърба и гърдите и се прави затоплящ компрес през нощта;

- Привежда кръвообращението в нормално състояние и активизира работата на сърцето;

- Използва се като лек и в онкологията.

Този естествен продукт има своето приложение и в козметиката. Патешката мас има отлични подхранващи свойства и се препоръчва при суха кожа, която се лющи. Добре е да се смеси с масло от камфор в съотношение лъжица мас към лъжица камфорно масло и с получената смес да се намаже лицето. След 20 минути се измива с водата, а кожата остава мека, подхранена, хидратирана и здрава.

Не се препоръчва при разстройство на чревния тракт, чернодробни увреждания, сърдечни заболявания, увреждане на панкреаса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest