gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Храни за пречистване на кръвта

Храни за пречистване на кръвта

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
75202k
лимони и джинджифил за пречистване на кръвта
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Вредните вещества и токсини, които се намират в организма, пречат на правилното му функциониране. Но какво може да направите, за да се отървете от тях - прочистване на кръвта! Оказва се, че не е нужно да търсите лекар или да се подлагате неприятни процедури.

Нужно е само да обърнете внимание на диетата си. Предлагане ви списък с продукти, които задължително трябва да присъстват в дневното ви меню. Благодарение на тяхното използване кръвта ще стане по-чиста, имунната система ще се засили и настроението ще се повиши.

В следващите редове можете да видите храните за пречистване на кръвта:

1. Домати

Те съдържат много полезни витамини и помагат за премахване на вредните токсини от кръвта и подобряване на нейния състав. В каква форма ще използвате домати (например като част от сок, пресни или след термична обработка), няма особено значение. НО! За да може този зеленчук да запази всичките си полезни свойства, консумирайте го без сол. Ще видите, резултатът няма да закъснее!

2. Целина

Още един помощник в борбата за здраво тяло! Този зеленчук е незаменим за детоксикация: прочиства кръвта, предотвратява отлагането на пикочна киселина в ставите и стимулира щитовидната жлеза.

целината е храна за пречистване на кръвта

3. Ябълки

Тези плодове наистина могат да се считат за супергерои, поели по пътя на защита на тялото ви! Защо? Просто е: те са един от най-здравословните плодове и имат положителен ефект върху цялото тяло. Кръвта не прави изключение.

Ябълковият сок ни помага да се отървем от вирусите и различни видове инфекции, които влизат в тялото ни. Съдържащият се в ябълките пектин в големи количества пречиства кръвта и помага да се отървете от паразитите, както и да подобрите функционирането на много органи.

4. Джинджифил и лимони

Тези два продукта вървят заедно и това не е случайно. Всеки знае, че тази двойка е незаменима в борбата срещу настинки, грип и вирус. Но малко хора знаят, че тези продукти са незаменими за прочистването на тялото.

Голямото количество витамин С, открито в лимоните, помага за прочистване на сърдечно -съдовата система, а потогонните свойства на джинджифила ви освобождават от токсините чрез потта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest