Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Детокс на белия дроб с мащерка

Детокс на белия дроб с мащерка

Детокс на белия дроб с мащерка

В последно време много често се говори за грипни и вирусни заболявания, а както знаем, те засягат и белия дроб. Много малко хора обаче знаят, че за предотвратяване на настинка или грип най-доброто решение е детоксикация. Специалистите казват, че когато организмът е пречистен от всички натрупани шлаки и свободните радикали, може по-лесно и ефективно да се бори с всички вируси и бацили.

Когато зимата наближава, най-уязвими се оказват белите дробове. Има начин обаче да се преборим със сезонните вируси с билки от природата. Има много силни противовъзпалителни и антибактериални средства, но една от най-добрите е мащерката. Тя е от изключителна важност и е полезна, когато искаме да пречистим белите си дробове.

Мащерката е използвана още в Древна Гърция, също така много често се използва и расте в средиземноморските страни, можете да я намерите и на почти всяка горска поляна в България. Освен че от нея се прави страхотен чай от мащерка, билката има доказани ползи срещу всички видове хранителни и бактериални инфекции. Тя също така облекчава симптомите на грипа и помага за по-бързото възстановяване на организма.

Според някои специалисти, билката помага и срещу ракови заболявания. Мащерката има способността да се бори и да унищожава бактерии и гъбички, което я прави една от най-полезните билки в природата.

Да пречистваме белите си дробове с мащерка, е един от начините да вземем мерки за здравословното състояние на нашата дихателна система. Чрез белия дроб цялото ни тяло получава необходимият за неговото функциониране кислород. Много често обаче забравяме, че той постоянно е изложен на външни атаки, които идват от мръсният въздух, пушенето, микрочастиците пластмаса и фините прахови частици във въздуха, както и от бактериите, които са навсякъде.

Детокс с мащерка

За жалост обаче не съществуват много начини за предпазване и профилактика на белия дроб. Има обаче няколко природни методи, които могат да лекуват отвътре, за да може да дишаме нормално. Съществуват няколко начина, чрез които можем да дадем детокс на белия дроб с билки, и по-специално с мащерка. Има и модерни начини и такива, които съществуват от векове.

В съвременните методи се включва инхалация с модерни устройства и солни пари. Народните лечители обаче знаят, че в природата има много средства, които вършат същата работа. Трябва да дишаме чист въздух и да използваме различни билки.

Мащерката има невероятен аромат. В нея се крият много тайни и много полезни за нашето тяло вещества. Тя, както казахме, изключително много помага за пречистване на балите дробове.

Съществуват редица изследвания, направени през годините, които доказват нейните полезни свойства. За лечебни свойства на мащерката се знае от векове, но едва от последните десетилетия се е наложила като подправка.

В мащерката се съдържат флавоноиди, терпинен, тимол и бета каротин. Тези вещества пречистват ефективно от вътре навън тялото. Или казано по-точно - влияят на клетъчно ниво на свободните радикали. Тимолът, съдържащ се в мащерката, има антимикробни и антигъбични действия. Той играе важна роля, когато става въпрос за вирусни заболявания на дихателната система.

Мащерката действа детоксикиращо на нашите бели дробове. Трябва периодично да правим курсове за пречистване с мащерка. Когато говорим за хронични и алергични заболявания, не само ароматът на мащерката помага при тях. Тя се бори ефективно и с астма, бронхит, бронхопневмония и ангина.

Чай от мащерка

Микроелементите, които се съдържат в нея, се противопоставят на секретите и помагат за изчистването им, помагат срещу гъбични инфекции, които могат да ги съпътстват. Тя играе важна роля за възстановяване след изкарани вирусни инфекции, които са засегнали белите дробове. Затова често се среща като екстракт в различни сиропи и капки против кашлица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest