Японски женшен - състав, ползи и свойства
Japanski ženšen - sastav, koristi i svojstva
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Японски женшен - състав, ползи и свойства

Японски женшен - състав, ползи и свойства

Японски женшен
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Женшенът е 100 % натурален продукт, който се използва в традиционната азиатска медицина от векове и на който все повече започваме да обръщаме внимание и ние - съвременните хора.

Има много видове женшен и макар най-известните да са американският женшен и корейският женшен (известен и като китайски), не по-малко внимание заслужава и японският.

Латинското название на японския женшен е Panax japonicum, като няма как да не споменем, че думата Panax (тя присъства в названието на почти всички видове женшен) е с гръцки корени и идва от panacea. Нали се досетихте - билката е кръстена панацея, защото се счита, че може да помогне при всякакви здравословни проблеми. Лек за всичко е!

Японският женшен има жълтеникав цвят, бере се есенно време, след което се изсушава. От него можете да си приготвите лековити отвари или директно да го консумирате под формата на хранителни добавки, прахчета, таблетки, тинктура и т.н.

Подобно на останалите видове женшен, така и японският съдържа невероятно целебен коктейл от съставки - етерични масла, целулоза, ензими, мазнини, фосфор, витамини С и В и какво ли още не.

Японският женшен се използва за общо укрепване на организма. Той има болкоуспокояващо действие и е много подходящ при травми, ставни проблеми, болки в мускулите и др.

Японски женшен - състав, ползи и свойства

Японският женшен действа много добре на концентрацията и паметта. Учените все още не са открили на какво точно се дължи този му ефект, но се предполага, че е заради успокояващите му свойства, които действат ефикасно и срещу умората. В много случаи именно тя е причината за слабата ни концентрация. Освен това японският женшен има и мощно антиоксидантно действие, което действа пряко и върху дейността на мозъка. Често срещана комбинация в хранителните добавки е японски женшен и гинко билоба.

Японската панацея се приема и когато сте прекарали тежко заболяване или страдате от хронични болести, свързани с дихателната система. Повлиява много добре влажната кашлица, съпроводена с храчки, и действа цялостно върху защитата на имунитета ни.

Японският женшен е и признат афродизиак, защото има многоспектърно действие върху половата система. В случай че имате проблеми в леглото, то непременно се консултирайте с личния си лекар относно какви биха били ползите за вас от прием на японски женшен. Не забравяйте, че като всяка друга билка и той има някои странични ефекти, особено ако не го приемате правилно или без прекъсване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest