Подходящи подправки за калкан
Odgovarajući začini za iverka
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи подправки за калкан

Подходящи подправки за калкан

Подходящи подправки за калкан
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
Качество без компромис:
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
65.00 лв.
Виж ››

Приготвянето на риба е част от кулинарното изкуство, което за изненада не е никак лесно. Месото от риба е по-особено с качествата и приготвянето си. Приготвянето му изисква по-различен подход, от използване на подправки за овкусяването му.

Това важи с подчертана сила за калкана. Самата риба има свой интензивен и изискан вкус, който трябва да бъде подчертан с подходящите подправки, но никога задушен от тях, защото тогава прекрасното удоволствие от консумацията на този удивителен вид риба ще изчезне.

Какво можем да кажем за естествения вкус на калкана?

Калканът е отлична ядлива риба. Характеризира се с бялото си, твърдо и постно месо, което веднага впечатлява със свежия си и изискан вкус. Разпознаваемостта на месото на калкана идва от лекия орехов вкус, който безпогрешно ориентира, че става въпрос за изисканата риба, а това значи, че трябва много внимателно да се приготвя и овкусява, за да се съхрани автентичното усещане при консумиране на калкан.

Най-добрият начин за термична обработка на калкана е чрез печене - калкан на скара или във фурна, но може да се усети великолепието на вкуса и при пържения калкан, а също и при задушаване на пара, при което се дава превес на чистия орехов вкус на рибата. Добри попадения има в различни рецепти за калкан.

При всяка рецепта ароматните треви трябва да се избират всяка поотделно. Ето и най-подходящите подправки за калкан.

Калкан с чесън

Чесънът не е точно подправка, но пък е идеална добавка при пържена риба. А пък калканът, овкусен с чесън, е истинско кулинарно попадение!

Калкан с картофи и домати

Калкан с магданоз

Това е една от типичните подправки за риба, включително бялата, какъвто е калканът. Дава усещане за свежест. Задължително опитайте калкан с магданоз или с копър.

Калкан с лимон

Може би най-типичната комбинация е риба с лимон. Няма грешен избор, когато се съчетават тези две храни, така че и калканът се овкусява добре с лимон.

Калкан с къри

Знаем, че това не е една подправка, а микс от поне 5 до 13-14 вида. Подправката е класическа за леки меса като риба, но при използване за калкан се иска много точен усет, тъй като самата подправка е с много наситен вкус и може да задуши този на калкана. Важно е и да се избере вида къри правилно предвид другите елементи на рецептата. Много подходящ вариант за риба с картофи.

Калкан на фурна с картофи

Калкан с шафран

Това е изискана и деликатна подправка за калкан, която може да придаде обаче горчив вкус на ястието, ако се прекали с нея. Подправката е от задължителните към рибата и морските деликатеси, а калканът е чудесна деликатесна риба, така че минималните количества от тази подправка ще подчертаят приятния орехов вкус на този истински деликатес.

Вижте още вкусни идеи с калкан, сред които:

- калкан чорба;

- калкан с гъби;

- калкан с картофи.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest