Ползи от спазването на воден ден всяка седмица
Koristi dana na vodi svake nedelje
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ползи от спазването на воден ден всяка седмица

Ползи от спазването на воден ден всяка седмица

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
991578
Ползи от спазването на воден ден всяка седмица
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л-31%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
115.00 лв.
79.00 лв.
Виж ››

Няма как да не сте чували за лечебния глад, който се практикува от векове с целебни цели и по време на който се пие само вода. Някои хора успяват да гладуват в продължение на дни и седмици, но е препоръчително това да се прави под лекарско наблюдение.

И макар все още да има спорове относно колко дълго трябва да продължава лечебният глад, както и дали той не вреди на организма ни, едно е сигурно - ако се научите да спазвате воден ден всяка седмица, то ползите за здравето ви ще са многобройни. И това без никакво съмнение.

Какво точно ще рече воден ден?

Ами това е ден, в който не приемате абсолютно нищо друго освен вода. За разлика от лечебния глад, който е по-продължителен, тук става въпрос за един-единствен ден, в който трябва да изпивате поне 2 л вода, като количеството зависи от ръста, теглото ви, пола и т.н. Така или иначе в този воден ден количеството вода, което трябва да изпиете не трябва да е по-малко от 8 чаени чаши, като е желателно водата да е дестилирана или пречистена.

Доказано е, че чрез гладуването и приема само на вода тялото ни се детоксикира, организмът ни се прочиства от всичко ненужно, усещаме прилив на енергия и същевременно с това се подмладяваме. Според някои експерти, ако се научите да спазвате принципа на водния ден всяка седмица, то за цялата година ще се подмладите повече от три пъти.

Истината е, че организмът ни би се дехидратирал, ако не пием достатъчно вода, и това е съвсем логично, защото самите ни тела се състоят от над 60 процента вода. Когато освен приема на вода изключим и консумацията на всякакви други храни и напитки, то прочистването от токсините в организма ни е в кърпа вързано.

Но ето и още няколко други ползи от спазването на воден ден всяка седмица, за които вероятно не подозирате.

Ползи от спазването на воден ден всяка седмица

Воден ден всяка седмица

Добрата хидратация играе огромна роля не само за тялото, но и за мозъка ни. След спазването на воден ден концентрацията ни се подобрява. Което важи и за паметта ни.

Когато не се подлагаме на детокс чрез пиене на вода, токсините се задържат в тялото ни, а това често води до болки в ставите.

В бъбреците се натрупват всякакви токсини, които могат да доведат не само до появата на камъни в тях, но и до проблеми с пикочните пътища.

Водата подобрява метаболизма ни и се справя успешно в случаите на нередовен стомах. Това се дължи на съдържащите се в нея магнезий и натрий.

По повод подобряването на метаболизма, то сигурно знаете, че правилното му функциониране е съществен за добрата фигура и предпазването на тялото ни от затлъстяване.

Последните проучвания сочат, че хората които са заменили всички останали напитки с вода, се радват на здраво сърце. При тях рискът от инфаркти и инсулти е значително по-нисък

Не на последно място, ще добавим и че чрез приема на вода кожата ни се хидратира и има по младежки вид.

Както виждате, ползите от водния ден са огромни, а фактът, че става въпрос само за 1 ден, прави този режим изключително лесен за изпълнение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest