gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Спанакът е диетичен и полезен срещу рак

Спанакът е диетичен и полезен срещу рак

Спанакът е диетичен и полезен срещу рак
Мултифункционална отварачка 5в1
Практичен аксесоар за вашия дом:
Мултифункционална отварачка 5в1
17.00 лв.
Виж ››

Не знаем дали сте любители на спанака, но със сигурност знаем, че той е един от най-полезните зеленолистни продукти, които можем лесно да приготвяме в кухнята.

Листата на спанака са изключително богати на белтъци, калциеви и железни соли, витамин А, В1, В2, С и РР. Спанакът е известен с това, че повишава нивото на хемоглобина благодарение на богатото си съдържание на витамини и фолиева киселина.

По тази причина се препоръчва при лечение на малокръвие. Освен това е подходяща храна и за диабетици, тъй като стимулира отделянето на инсулин от панкреаса.

Поради ниската си калоричност е добра диетична храна при атеросклероза и затлъстяване. Освен това, ако често консумирате спанак, рискът да се разболеете от рак намалява. Спанакът също така укрепва имунната система.

Този зеленчук е полезен за ракови заболявания заради хлорофила, а също и като зеленина, богата на уникален комплекс от вещества.

Специалистите препоръчват спанака да се яде в суров вид - и като салата, и като прясно изцеден сок. Суровият сок от спанак е много ефикасен за очистване на организма от токсини и подпомага доброто функциониране на целия храносмилателен тракт. Спанакът действа заздравяващо на зъбите и венците.

Когато пазарувате спанак, избирайте по-тъмнозелените на цвят листа. Не взимайте наранени, бледи или листа с петна. Можете да съхранявате спанака до три дни в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest