Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-полезните плодове на света

Най-полезните плодове на света

GoldGold
Чирак
21131
Най-полезните плодове на света

Яденето на пресни плодове редовно е неразделна част от здравословната диета, както и чудесен начин за повишаване на имунитета и предотвратяване на различни заболявания.

Плодовете, наситени с жизненоважни влакна, витамини, минерали и други фитонутриенти (хранителни вещества), действат като силни антиоксиданти, които защитават човешкото тяло от свободни радикали - силно реактивни молекули, които причиняват увреждане на тъканите.

Най-полезните плодове на света

Грейпфрутът е един от най-добрите цитруси. Известен с поддържането на ниски инсулинови нива, което е добър помощник в повечето диети.

Манго

Полезното манго

Нискокиселинен плод, богат на фибри, който действа благоприятно на стомаха. С меката си и сладка консистенция е прекрасен за смутита.

Нар

Този източен плод е доста киселинен, но е известен със силното си антибактериално действие. Сок от нар действа превантивно на стомаха от бактерии като Х.Пилори.

Боровинки

Мощен антиоксидант, който действа противовъзпалително и подпомага стомашната флора и пикочните пътища. Класифицират се в категорията на суперхраните.

Ананас

Богат на витамин С. Действа избелващо за зъбите и помага при проблеми с очите.

Ягоди

Полезни ягоди

Влияят върху нивата на кръвната захар и регулират хронични болести.

Банани

Те са богати на калии и пектин. Действат добре на чревната система, набавят витамини и енергия. Кората им е изключително полезна. Във веган рецептите се използва като заместител на бекона.

Череши за сън

Череши в комбинация с магнезий преди сън осигурява – добре обработено количество мелатонин и поддържа нива на дълбок сън през цялата нощ.

Маслини

Ползи от маслините

Съдържат множество полезни мазнини, спомагат ставите, сухожилията и намалят риска от остеопороза.

Авокадо

Най-полезният плод, ако искаме да си набавим мазнини. Регулира хормоните и подобрява общия изглед на кожата.

Плодовете са незаменим източник на витамини, минерали и полезни ензими, без които тялото ни не може да функционира правилно. Важно е да знаем полезните им свойства както на най-полезните плодове, така и на всички останали, които са около нас всекидневно - в различни ситуации, за да ги използваме като лек за организма.

Също така трябва да внимаваме с комбинацията им протеини и лактоза, защо повечето подобни комбинации затрудняват тяхното усвояване и предизвикват нежелани ферментации.

С с тези полезни плодове може да приготвите винаги сочни и хранителни вкусотии като:

- плодова торта;

- сладкиши с плодове;

- плодово руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest