Какво ще се промени, ако спрете захарта
Šta će se promeniti ako prestanete da konzumirate šećer?
gotvach.bg»Статии»Любопитно»Какво ще се промени, ако спрете захарта

Какво ще се промени, ако спрете захарта

МагдаленаМагдалена
Чирак
21239
Какво ще се промени, ако спрете захарта
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Човек приема захарта под много форми, скрита под различни наименования: сукроза, декстроза, малтоза, глюкоза, фруктоза или силно преработения високо-фруктозен сироп от царевица. Тя се съдържа в прекомерни количества в пасти, торти, сладка, мармалади, бисквити и всякакви други десерти, газирани напитки, повечето плодови сокове, спортни напитки, консерви от плодове и от някои зеленчуци, плодови кисели млека, подправки за салати и много мариновани туршии, както и в повечето преработени храни.

Когато я приема, първоначално човек се чувства много добре, тонизиран, свеж и зареден с енергия, но за кратко. След като въздействието премине, в човешкия организъм настъпва спад на енергия.

Захарите, консумирани в естествения си вид (от плодовете или зърнените храни), попадайки в храносмилателната система, се разпадат почти веднага на глюкоза и фруктоза и преминават бавно и постепенно в кръвния ток, така че организмът може лесно да ги усвои. Рафинираните захари обаче покачват бързо нивото на кръвната захар. За да се намали това ниво, панкреасът започва да отделя хормона инсулин. Тъй като това става много бързо, нивото на захарта в кръвта пада под долната норма, което оставя чувство на умора, раздразнителност и потис­натост.

Последно време много хора се замислят върху това дали да престанат да консумират захарни изделия и вредни храни. Постоянно се дискутират теми, свързани със здравословния начин на живот и това започва да влияе положително и да ни подтиква към това да предприемаме адекватни мерки, така че да бъдем здрави и щастливи.

Колкото по-скоро сами достигнем до заключението, че бялата захар е един от най-вредните продукти, толкова по-добре за нас.

Консумиране на захар

Разбира се, че сме далеч от мисълта, че можете напълно да се откажете от захарта, защото тя присъства в редица продукти, за които даже някои хора и не предполагат: кетчуп, колбаси, тестени изделия, консервирани храни и т.н.

А знаете ли, че когато човек се откаже от захарта, в организма му веднага настъпват промени?

Нека сега да научите какви са те и струва ли си тази забрана.

- Ще имате повече енергия - може и да звучи глупаво и налудничаво, но това е самата истина. Когато престанете да похапвате вредните сладки храни, ще се почувствате много по-енергични;

- Ще имате по-добро настроение;

- По-здрав организъм - когато забраните захарта, вие се грижите за това да имате по-здрав организъм.

- По-красива кожа - ако страдате от проблеми с кожата, отказът от захар е първото нещо, което трябва да направите. И само след седмици ще забележите разликата. Кожата ще е много по-нежна, с равен тен, гладка и сияйна.

Вече може да прецените сами дали е време да прекратите консумацията на вредната захар. Веднага ще усетите положителните промени, настъпващи в телата ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest