gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»С какво да поднесем малиново вино?

С какво да поднесем малиново вино?

Диана ИвановаДиана Иванова
Новак
25166117
С какво да поднесем малиново вино?
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Малиновото вино е прекрасна плодова напитка, която се произвежда от много страни по света, както и в България, Сърбия, Русия, Франция, Италия. Производителите ценят много малините, което ги прави както основни, така и допълнителни съставки при производството на алкохолни напитки.

В крайна сметка този плод, познат на всички ни от детството, има много приятен аромат, несравним мек вкус и луксозен рубинен оттенък.

По своите органолептични свойства малиновото вино не отстъпва много на гроздовото вино. В допълнение, напитката запазва всички полезни компоненти на плода на малината, който съдържа аскорбинова и фолиева киселини, витамини от групите PP, B, E и кумарин, което подобрява функционирането на сърдечно-съдовата система и предотвратява тромбоза.

С какви храни се съчетава малиновото вино?

Малиновото вино е чудесно като аперитив и десерт и най-добре е да се пие охладено. Напитката е много независима и може да се консумира самостоятелно, но ако искате можете да я комбинирате с някои храни.

Например, можете да изберете леки ястия с контрастен вкус - това са месо и солени мезета, пикантни сирена. То подхожда още на леки сирена, паста и салати, обогатени с ароматни сосове. Препоръчва се също малиново вино да се сервира с топли и студени предястия.

Гарниране на малиново вино

Малиновото вино се съчетава много добре и със сочни плодови десерти, където цари истинска рапсодия от свежи вкусове, както и с пресни плодове. Освен това подхожда добре на десерти със сметана или бял крем, но като цяло се съчетава добре със всеки сладкиш, шоколадови бонбони и шоколадови десерти.

Дали ще поднесете малиновото вино към предястието или десерта или като самостоятелна напитка зависи от вашите лични предпочитания и вкусове.

Във всеки случай ще се насладите на една много приятна и полезна напитка. Не забравяйте, че освен алкохолния ефект напитката има и терапевтичен ефект: чаша загрято малиново вино може да спре температурата на настинал човек. Човек може само да мечтае, че всички лекарства биха били толкова вкусни, в този случай няма да имат край на болните!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest