gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Седем вида сирена, идеални за пица

Седем вида сирена, идеални за пица

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
43875
сирена за пица
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.
Виж ››

Ако пицата със сирене е ваша любима храна, тогава защо да не вземете най-доброто сирене, за да можете да си направите своя собствена вкусотия у дома, когато пожелаете! В следващите редове ще ви представим най-добрите сирена, идеални за пица:

Чедър

Сиренето Чедър има остър вкус и въпреки че не се използва като самостоятелно сирене за пица, то се намира в някои смеси. Това го прави едно от най-добрите сирена за пица. Мекият чедър е по-гладък и кремообразен от острите сортове.

Моцарела

Любимото на всички сирене моцарела може да се използва самостоятелно за вкусна пица у дома. Тъй като е универсално сирене, моцарелата се съчетава добре с няколко други вида сирене. Изберете между моцарела с висока или ниска масленост – първата има по-кратък срок на годност и лек вкус, докато втората има плътен вкус и се топи по-бързо при печене. Не забравяйте да отцедите моцарелата, преди да използвате върху вашите пици, особено ако я използвате като самостоятелно сирене.

Рикота

Това сирене е основата за пици с бял сос и се смесва с други сирена като моцарела и грюер за кремообразна консистенция.

рикотата е идеална за пици

Пармезан

Пармезанът е твърдо сирене, което се настъргва върху вече изпечени пици. Поради деликатния вкус и сухата текстура на това сирене, избягвайте да го печете, тъй като топлината може да унищожи вкуса му.

Козе сирене

Това сирене не се топи, но омеква много хубаво, когато се изпече. Можете да добавите козе сирене на парчета върху пицата си, след като сте добавили другите смеси от сирене. Козето сирене е вкусно за пица с карамелизиран лук и спанак.

Проволоне

В зависимост от това колко дълго е отлежало, вкусът на това полутвърдо сирене варира значително. Както при повечето сирена, проволонето, което е отлежало за по-дълъг период от време, е по-остър на вкус и по-сухо като текстура. Ако искате сладко и кремообразно сирене, изберете по-кратко отлежало проволоне. Използвайте върху всяка пица с гарнитури и сирена по избор.

Грюер

Това твърдо жълто швейцарско сирене има сладък начален вкус, но е с орехов и земен послевкус поради втвърдяването му в саламура. Топи се много добре и като такова е задължителен за вашата пица със сирене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest